Tegneseriekonvent i Vartov 2019

Bibliotekar Morten Langkilde fra Roskilde Bibliotek kunne melde om stigende udlån af tegneserier, efter at han var begyndt at videopodcaste.

En fredag med frokost og fagligt input

6. september 2019 inviterede Danske Tegneserieskabere igen medlemmerne til heldagsseminar i Vartov. Vi havde inviteret 4 stærke oplægholdere, der var specialister på hver deres felt. Desuden bød vi på en god frokost med professionelle kollegaer.


Programmet

9.00 Velkomst
9.15 JOHN KENN MORTENSEN: Brug af sociale medier
10.30 Kaffe/the
10.45 INGO MILTON: Rettigheder og kontrakter
12.00 Frokost (drikkevarer kan købes)
13.00 KRÆSTEN KRUM BYSKOV: Brug af farver i tegneserier
14.30 Kaffe/the
15.00 MORTEN LANGKILDE: Tegneserien og bibliotekerne
16.30 Afrunding

Oplægsholderne

JOHN KENN MORTENSEN
er illustrator og uddannet animator. I hans dystre univers blander det dystre og horror-lignende sig med en god portion humor og pudsig finurlighed. John Kenn har 286.000 følgere på Instagram og fortalte konventets deltagere om, hvordan han anvender sociale medier.

KRÆSTEN KRUM BYSKOV
er maler, skulptør, illustrator, tegneserieskaber og gennem mange år lærer i tegneserier, maleri og kunsthistorie på Grundtvigs Højskole. Udgav i 2016 lærebogen “Croquis, tegning og maleri”. På konventet fortalte han om æstetik, farveteori, lys og skygge og brug af farver – både i malerkunsten og i tegneserien.

MORTEN LANGKILDE
er bibliotekar og ansat ved Roskilde Bibliotekerne med ansvar for tegneserier og graphic novels. Videoanmelder tegneserier på biblioteks videokanal “Tid til tegneserier”. Berettede om tegneseriens rolle på fremtidens bibliotek, som han ser den.

INGO MILTON
er Danske Tegneserieskaberes repræsentant i VISDA. Ingo fortalte om, hvilke faldgruber man som forfatter og illustrator skal passe på, når det gælder rettigheder og forlagskontrakter. Oplægget blev krydret med eksempler.