Danske Tegneserieskabere sender 10 serieskabere til Erlangen i 2024

På den seneste generalforsamling var der enighed om, at Danske Tegneserieskabere igen i 2024 skulle sende et hold serieskabere til tegneseriefestivalen Comic-Salon Erlangen, Tyskland. Bestyrelsen besluttede derfor på det seneste møde i november at booke en stand.

Internationaler Comic-Salon Erlangen er Tysklands største tegneseriefestival, og Danske Tegneserieskabere sender i år som flere gange før en dansk delegation afsted. Som professionel serieskaber kan du blive en del af turen – det er IKKE et krav, at du er medlem af Danske Tegneserieskabere.

Sådan søger du:

Vi har besluttet at sponsorere eksponering af 10 serieskabere på festivalen 30. maj – 2. juni 2024 i form af rejselegater. Midlerne hertil kommer fra puljemidler, Danske Tegneserieskabere har modtaget via VISDAs arbejde med administration af rettighedsmidler indkomne fra kopiering af professionelle tegneserieskaberes værker.

Formålet er at give professionelle danske tegneserieskabere mulighed for personligt at præsentere deres serier for potentielle tyske udgivere.

Rejselegaterne inkluderer adgang til festivalen, plads i den danske stand, samt 4.500 kr. hvilket forhåbentlig kan dække rejse- og hoteludgifter for een person – du står selv for at booke rejse og ophold samt for eventuelle udgifter ud over de 4.500 kr. Når deltagerne er fundet, vil der blive skrevet en fælles mail ud, så man kan koordinere sin rejse og sit ophold med andre deltagere, hvis man ønsker det. Vi anbefaler ankomst onsdag d. 29. maj, hvor der stilles stand op, så vi er klar til festivalens åbning torsdag. Af erfaring kan vi sige, at torsdag og fredag er de bedste dage til at gå rundt og tale med potentielle udgivere – her har forlæggere, redaktører m.m. mindst travlt. Lørdag og søndag er de bedste dage til at møde publikum – her kan der være travlt på standen.

Du kan finde mere information om festivalen på den officielle hjemmeside her: https://www.comic-salon.de/en

ANSØGNINGSFRIST: 15. MARTS 2024 kl 24:00

Har du mod på at deltage, og mener du din serie kan stå sig på det tyske marked, så send en mail til bestyrelsesmedlem Tatiana Goldbergkijara@live.dk

Din mail SKAL indeholde:

• navn
• adresse
• telefon nr.
• e-mail adresse
• en værkliste
• vedhæftet JPGs eller PDF af mindst fire sider (max 6 Mb) fra den/de af dine serier, som du ønsker at præsentere for tyske udgivere på festivalen.

Skulle der indkomme flere end 10 ansøgninger, vil en kurator fra det tyske tegneseriemarked foretage en udvælgelse baseret på de indsendte ansøgninger.

Får din ansøgning positivt svar, forventer vi, at du aktivt medvirker til at passe den danske stand de dage, du er på messen, samt hjælper med at sætte den danske stand op ved festivalens start eller pakke den sammen ved festivalens afslutning.

Alle ansøgere får svar senest ultimo april.

På vegne af bestyrelsen,

Tatiana Goldberg