Sussi Bech interviewet til Politiken om lovforslag

Regeringens lovforslag mod “utilbørlig behandling af religiøse symboler” har rejst en storm af protester fra organisationer og 20. september offentliggjordes en underskriftindsamling fra 388 kunstnere og debattører i Berlingske.

Komiker og medunderskriver Signe Molde udtaler i den forbindelse til Berlingske, at »angsten for en uklar lov gør, at man begynder at skabe selvcensur«. 

Politiken har interviewet tre af underskriverne: Mette Frobenius (standupkomiker og uddannet erhvervsjurist), Liv Helm (teaterchef på Husets Teater) og Danske Tegneserieskaberes formand, Sussi Bech, der bl.a. udtaler:

»Problemet er, at det her lovforslag er meget diffust og rammer på en helt anden måde, end de nuværende begrænsninger. I folkemunde hedder det ’forbud mod koranafbrændinger’, men det ville være mere rammende at kalde det et forbud mod ytringsfrihed, altså en begrænsning af kunstens ytringsfrihed. Størstedelen af danskerne synes, det er okay, fordi de har en sund fornuft og siger, at vi ikke bryder os om koranafbrændinger, men de fleste ved ikke, at det også handler om en begrænsning af kunsten.«

 

Sussi Bech – tegning om lovforslaget vedr. utilbørlig behandling af religiøse genstande