Foreign rights: Efterårsfremstød for danske tegneserier

I begyndelsen af måneden varslede vi, at Danske Tegneserieskaberes DANISH COMICS Foreign Rights portal senere på måneden ville udsende sit efterårsnyhedsbrev til udenlandske redaktører og forlag med en oversigt over, hvad der er kommet af spændende nyheder i 2023 og hvad der er på vej. Opfordringen til at indsende materiale om nye danske tegneserietitler egnet til eksport blev delt til medlemmerne, her på siden og på foreningens facebook-side. DANISH COMICS Foreign Rights portal er siden blevet opdateret med 16 nye titler og vi har sagt velkommen til 11 nye tegnere og forfattere.

Her til morgen udsendte vi e-mail med præsentation af de 16 nye titler til 425 kontakter, redaktører og forlag over hele verden sammen med en besked om, at Danske Tegneserieskabere i 2024 vil være til stede i rettighedpavillionen i Angoulême og på bogmessen i Bologna for at promovere udlandsrettigheder til danske tegneserier.

Har du fået udgivet en tegneserie, der egner sig til eksport, så er den nemmeste måde at komme med i vores katalog/portal at melde dig ind i Danske Tegneserieskabere. Fremover er det også muligt at få titler med, hvor rettighedssalget varetages af dit forlag; Det kræver blot, at dit forlag er indforstået med, at titlen optræder i vores katalog og/eller vores portal. Forlaget vil så stå som kontakt ved henvendelser. Tal med dem om det.