Tegneseriekonvent i Vartov 6. september 2019

 

En fredag med frokost og fagligt input

Danske Tegneserieskabere inviterer igen til heldagsseminar i Vartov.
Vi har inviteret 4 stærke oplægholdere, der er specialister på hver deres felt. De vil fortælle om, hvordan man bruger de sociale medier, om brugen af farver i tegneserier, hvad fremtidens rolle er for tegneserien på bibliotekerne og faldgruber mht. rettigheder og kontrakter.
Desuden byder vi på en god frokost med professionelle kollegaer.

Program

9.00 Velkomst
9.15 JOHN KENN MORTENSEN: Brug af sociale medier
10.30 Kaffe/the
10.45 INGO MILTON: Rettigheder og kontrakter
12.00 Frokost (drikkevarer kan købes)
13.00 KRÆSTEN KRUM BYSKOV: Brug af farver i tegneserier
14.30 Kaffe/the
15.00 MORTEN LANGKILDE: Tegneserien og bibliotekerne
16.30 Afrunding

Dem skal du høre

JOHN KENN MORTENSEN
er illustrator og uddannet animator. I hans dystre univers blander det dystre og horror-lignende sig med en god portion humor og pudsig finurlighed. John Kenn har 286.000 følgere på Instagram og vil fortælle om, hvordan han har brugt sociale medier.

INGO MILTON
er Danske Tegneserieskaberes repræsentant i VISDA. Ingo vil fortælle om, hvilke faldgruber man som forfatter og illustrator skal passe på, når det gælder rettigheder og forlagskontrakter. Oplægget krydres med eksempler.

KRÆSTEN KRUM BYSKOV
er maler, skulptør, illustrator, tegneserieskaber og gennem mange år lærer i tegneserier, maleri og kunsthistorie på Grundtvigs Højskole. Udgav i 2016 lærebogen “Croquis, tegning og maleri”. Vil fortælle om farveteori, lys og skygge og brug af farver.

MORTEN LANGKILDE
er bibliotekar og ansat ved Roskilde Bibliotekerne med ansvar for tegneserier og graphic novels. Videoanmelder tegneserier på biblioteks videokanal “Tid til tegneserier”. Vil fortælle om tegneseriens rolle på fremtidens bibliotek, som han ser den.

Tilmelding

Hvis du er medlem af Danske Tegneserieskabere, koster det 300 kr. at deltage i tegneseriekonventet. Det inkluderer foredrag, frokost og 2 x kaffe/the.
Hvis du IKKE er medlem, koster det 400 kr.
Sidste tilmeldingsfrist er 15. august.
Beløbet overføres til vores konto i Danske Bank, reg. nr. 1551, konto nr. 0003570711. Husk at skrive “KONVENT” + dit navn ved overførselen, så vi kan registrere din betaling korrekt.

Sted

Vartov ligger i Farvergade 27 med Københavns rådhus som nærmeste nabo. Fundamentet hviler på resterne af Absalons bymur og på det sted, hvor Tycho Brahe en overgang udførte sine observationer. I årene 1839-72 var N.F. S. Grundtvig ansat som præst i Vartov kirke.
Tegneseriekonventet afholdes i Store Sal med plads til 70 personer.
Arrangementet begynder kl. 9.00 med en kort velkomst, så ankom nogle minutter før, så du kan finde en god plads, inden vi går i gang.

Danske Tegneserieskaberes bestyrelse
og konventudvalget (Frank Madsen, Johan F. Krarup og Thomas Schrøder)

Category: Blog

Leave a Reply