Danske Tegneserieskaberes rejselegat til Angoulême 2020

Angu_rettighedsteltet

Angoulême-festivalen er Europas største tegneseriefestival, og Danske Tegneserieskabere har besluttet her at gøre en mere målrettet indsats for at markedsføre danske serier. Ved andre festivaler tidligere år har vi haft en stand i publikumsområdet, men denne gang har vi en bemandet stand i rettighedsteltet. Der bliver også lavet et fælles foreign rights katalog, hvor du har mulighed for at få dine værker præsenteret, uanset om du kommer med til Angoulême eller ej.

Vi erkender dog, at der også kan foregå et salgsarbejde udenfor rettighedsteltet, og har derfor besluttet samtidigt at sponsorere eksponering af 10 serieskabere på festivalen i form af rejselegater. Midlerne hertil kommer fra puljemidler, Danske Tegneserieskabere har modtaget via arbejdet i Visda i forløbne år.

At finde hotel i byen Angoulême kan være en udfordring, og derfor har vi reserveret 5 to-personers (enkeltsengs) hotelværelser med 4 overnatninger (29. jan – 2. feb. 2020).

Formålet er at give danske tegneserieskabere mulighed for personligt at præsentere deres serier for udenlandske udgivere.

Flere oplysninger om festivalen her:
https://www.bdangouleme.com

Hvis du er professionel serieskaber og mener, din tegneserie har internationalt potentiale, kan du ansøge om et rejselegat på kr. 3.000 og adgangskort til festivalen samt 4 overnatninger på et halvt dobbeltværelse.
(NB: du skal være villig til at dele et dobbeltværelse – angiv også, om det må være med en person af andet køn)
(Det er IKKE et krav, at du er medlem af foreningen)

ANSØGNINGSFRIST: TIRSDAG 15. oktober 2019 kl 24:00

Ansøgninger mailes til messe@dansketegneserieskabere.dk

Din mail SKAL indeholde:

  • navn
  • adresse
  • CPR nr.
  • telefon nr.
  • din e-mail adresse
  • vedhæftet JPG af mindst fire sider (max 6 Mb) fra den/de af dine serier, som du ønsker at præsentere for udenlandske udgivere på festivalen.
  • en værkliste
  • en motiveret ansøgning
  • angiv, om du kan dele værelse med en person af andet køn

Det vil begunstige din ansøgning, hvis evt. tekst på dine eksempelsider er på engelsk eller fransk, hvis hele dit værk kan læses på engelsk/fransk, eller hvis du på anden måde kan vise, at du mener det alvorligt med at fremvise dit arbejde for udenlandske udgivere.

Skulle der indkomme flere end 10 ansøgninger, vil uvildige, udenlandske kuratorer foretage en udvælgelse baseret på de indsendte ansøgninger.

Alle ansøgere får svar medio november.