Kom med til München

Comic festival munchen 2019

Comic Festival München

Comic Festival München er Tysklands næststørste tegneseriefestival, og den afholdes næste gang d. 20.–23. juni 2019. Danske Tegneserieskabere sender – ligesom til Erlangen i 2018 – en dansk delegation afsted. Du kan blive en del af den. Tilbudet gælder alle professionelle serieskabere.

Formål: Præsentation for tyske udgivere

Vi har besluttet at sponsorere eksponering af 10 serieskabere på festivalen i form af rejselegater. Formålet er at give danske tegneserieskabere mulighed for personligt at præsentere deres serier for potentielle tyske udgivere. Rejselegaterne inkluderer adgang til festivalen, plads i den danske stand, samt 4.500,- kr. hvilket forhåbentlig kan dække rejse- og hoteludgifter for een person.

Midlerne hertil kommer fra puljemidler, Danske Tegneserieskabere har modtaget fra Visda.

Om festivalen

Festivalen afholdes hvert andet år i München, hovedstaden i den tyske delstat Bayern og Tysklands tredjestørste by.
Arrangementet er foruden en publikumsmesse også et mødested for professionelle (forlagsfolk, redaktører, serieskabere etc.). Som regel er mange tysksprogede forlag fra Tyskland, Østrig og Schweiz repræsenteret. Hovedarrangementet foregår i ‘Alte Kongresshalle’, et kongrescenter i lige ved den park, som nok er mest kendt for den navnkundige ‘Oktoberfest’. Besøgstallet er ca. 12.000 i løbet af de fire dage.

Festivalens officielle hjemmeside. Festivalens Facebookside.

Ansøg senest 15. februar kl. 24:00

Vil du med, og mener du, at din serie kan stå sig på det tyske marked, så send en email-ansøgning til os.

Din mail skal indeholde:

  • navn
  • adresse
  • telefon nr.
  • din e-mail adresse
  • vedhæftet JPG af mindst fire sider (maks. 6 Mb) fra den/de af dine serier, som du ønsker at præsentere for evt. tyske udgivere på festivalen.
  • en værkliste
  • en motiveret ansøgning

Tysk eller engelsk

Det vil begunstige din ansøgning, hvis evt. tekst på dine eksempelsider er på tysk eller engelsk, hvis hele dit værk kan læses på tysk/engelsk, eller hvis du på anden måde kan vise, at du mener det alvorligt med at fremvise dit arbejde for evt. tyske udgivere.

Skulle der indkomme flere end 10 ansøgninger, vil et udvalg af to personer fra det tyske tegneseriemarked foretage en udvælgelse baseret på de indsendte ansøgninger.

Dine pligter

Får din ansøgning positivt svar, forventer vi, at du aktivt medvirker til at passe den danske stand de dage, du er på messen, samt hjælper med at sætte den danske stand op ved festivalens start eller pakke den sammen ved festivalens afslutning.

Svar

Alle ansøgere vil få svar senest medio marts 2019.