Fremstød for danske tegneserier i Angoulême

Angouleme International Rights and Licensing Market 16.-19. marts 2022
Angouleme International Rights and Licensing Market 16.-19. marts 2022

Angoulême-festivalen nærmer sig efter i år at være blevet udskudt til 15.-20. marts 2022 p.gr.a. covid-19, og Danske Tegneserieskabere er igen massivt til stede for at promovere danske tegneserier i festivalens professionelle pavillion for salg af udlandsrettigheder.

Foreningen sender som i 2020 tre repræsentanter af sted: Frank Madsen, Thomas Schrøder og Tatiana Goldberg skal bemande den 12 m2 store stand og holde møder med interesserede udenlandske redaktører og forlæggere.

Som i 2020 og 2021 (hvor festivalen blev aflyst) er det produceret et Danish Comics Foreign Rights-katalog.
Kataloget er denne gang på 84 sider og præsenterer 70 forskellige danske serier, heraf 21 nyheder fra udgivelsesårene 2021/22.
I alt 45 danske serieskabere er repræsenteret med deres tegneserier i kataloget, der distribueres til den udenlandske forlag via 3 kanaler:

  • Den trykte katalog, der uddeles fra Danske Tegneserieskaberes stand i rettighedspavillionen i Angoulême,
  • En PDF-udgave, der tilsendes som downloadlink i en personlig e-mail til over 400 redaktører og forlæggere over hele verden, samt gøres tilgængelig på
  • DANISH COMICS Foreign Rights webportalen, hvor hele katalogets indhold ligger online, opdelt i kategorier, forfattere, tegnere og genrer og med engelsksprogede samples af serierne i PDF-format. Portalen leverer også engelsksprogede nyheder om den danske tegneseriescene.

Sidst blev der på tre dage afholdt godt 35 møder i Danske Tegneserieskaberes stand, og vi er allerede ved at fylde mødekalenderen op igen, ligesom de første forlag har udbedt sig specifikke titler til gennemsyn efter at have modtaget vores invitation til at mødes i Angoulême.