Claus Deleuran Prisen 2020 uddelt

Claus Deleuran Prisen 2020

Claus Deleuran Prisen er en tegneseriepris, der uddeles af brancheorganisationen for professionelle tegneserieskabere i Danmark, Danske Tegneserieskabere. Prisen består af en statuette, der forestiller og er opkaldt efter den danske tegneserietegner Claus Deleuran (1946-1996).

Nominering og afstemning

Forbilledet for prisen er den amerikanske Harvey Award, hvor branchens professionelle udøvere nominerer kandidaterne og efterfølgende stemmer om vinderen blandt de nominerede i hver kategori.

Inden nomineringen har priskomitéen udarbejdet og udsendt en så vidt mulig komplet liste over de tegneserier af danske (eller i Danmark virkende) tegneserieskabere, der er udgivet på dansk i løbet af året. Herefter har alle medlemmer af Danske Tegneserieskabere haft mulighed for at nominere op til tre kandidater i hver kategori. Efter optælling af nomineringerne har medlemmerne modtaget en stemmeseddel, hvor de kunne stemme om den endelige vinder blandt de 3 nominerede i hver kategori. De nominerede behøver ikke at være medlemmer af Danske Tegneserieskabere.

Tak til Henrik Rehr

Siden første uddeling i 2016 har Henrik Rehr og Ingo Milton været tovholdere og har stået for udarbejdelse af udgivelsesliste, udsendelse af stemmesedler, optælling og den festlige overrækkelse af statuetterne. Henrik Rehr valgte p.gr.a. travlhed at trække sig, og vi benytter derfor anledningen til at takke Henrik for indsatsen – både i bestyrelsen og med prisen, der på mange måder var hans ide.

Uddeling live på Facebook

På grund af COVID-19 har selve prisuddelingen været ramt af forhindringer: Vi var først klar til at afholde prisen i marts på Storm P Museet, dernæst i august på Art Bubble og senest på Bogforum til november. De blev alle aflyst. Danske Tegneserieskabere besluttede derfor at overrække priserne online via en Facebook live-event onsdag den 21. oktober kl. 20:00.
Vært var Thomas Schrøder, og Ingo Milton stod for teknikken. De, der ikke nåede at se arrangementet live, kan se en arkivvideo af livesignalet her. Vær opmærksom på, at showet begynder 9 minutter inde i videoen.

Årets prismodtagere

Bedste danske tegneserie 2019: Death Save af Rune Ryberg
Bedste danske debut 2019: Det rette element af Line Høj Høstrup
Bedste danske tegneserietegner 2019: Bjørk Matias Friis
Bedste danske tegneserieforfatter 2019: Paul Arne Kring
Bedste danske tegneseriefarvelægger 2019: Tatiana Goldberg

Til lykke!