Adam O. og Karoline Stjernfelt modtager Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris

Kulturministeriets forfatterpris og illustratorpris adam o karoline stjernfelt

Tegneserieskaberne Adam O. og Karoline Stjernfelt modtager Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris. Priserne overrækkes af kulturministeren 14. juni.

Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris hylder forfattere og illustratorer, der med deres bøger skaber kunst og åbner litteraturen for børn og unge. I år går Kulturministeriets Forfatterpris til Adam O. for Den rustne verden del 3. Ukrudt og Illustratorprisen til Karoline Stjernfelt for I morgen bliver bedre, 2. Dronningen.

”Både børn og voksne har i denne tid brug for at mærke litteraturens evne til at vise verdenen i et andet lys gennem fantasi og fortællinger. Årets prisvindende børne- og ungdomsbøger viser os, at både fortid og fremtid er væsentlige brikker i forståelsen af os selv og verden af i dag. Det er et par ekstraordinære værker, som vinder årets priser,” udtaler Kulturminister Joy Mogensen .
“I Den rustne verden del 3. Ukrudt befinder vi os i en verden, hvor der er fyldt med skrald. Det får mig til at tænke på en af vor tids helt store temaer om, hvordan vi bliver bedre til at passe på klimaet og miljøet på jorden. I I morgen bliver bedre, 2. Dronningen er kærlighed og menneskets sind omdrejningspunkt. Emner, som er evigt relevante for os som mennesker. Det er fantastisk, at vi har dygtige forfattere, som kan formidle så store og stærke emner til børn og unge, som forhåbentlig giver dem lyst til at læse og fordybe sig i nye universer.”

Kulturministeren overrækker priserne i Kulturministeriet tirsdag den 14. juni kl. 15.30, og det er muligt at se med via Kulturministeriets facebookside.

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979.