Dato og tid er 21. sep 2020, 20:33

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Lucios skat
Indlæg: 14. feb 2020, 16:36 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 7534
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Vedhæftet fil:
ddd.JPG
ddd.JPG [ 25.58 KiB | Vist 388 gange ]


Men hvorfor lave checks, når vi kan lave pengene direkte?

Lucios skat er en grafisk roman på 150 sider. Det er en ganske sympatisk udgivelse, som handler om baskeren Lucio Urtubias liv.

Det er forlaget Det poetiske bureaus forlag som står for udgivelsen, og oversættelsen har Lars Troels Møller taget sig af.

En barsk og romantisk rammefortælling, hvor fortællingen er i højsædet, de mange dramatiske optrin i Lucios liv formidles og skildres i tegninger med liv. Uvæsen, uretfærdigheder og det at kæmpe for noget, der er større end en selv. Som en slags Egon Olsen eller Robin Hood tog Lucio sig friheder på kant med, og på den anden side af loven. Spændende er det at læse, om end jeg ikke helt er solgt eller overvældet. Farverne er lidt for tunge og dystre, og den elasticitet og det tempo, som historien fortælles i, kan godt virke en kende søvndyssende. Sikken en kontrast.

Biografier er en af mine yndlingsgenrer, og Lucios skat er vel at regne for en sådan, blot illustreret. Som skrevet først, er det en sympatisk udgivelse og en af de værker der giver stof til eftertanke tilmed.

Når det så er sagt, så trækker farverne ned, og tempoet med. Det er en kende trægt.

Perler er der dog. Både i de dramatiske sekvenser, som der heldigvis er en del af, samt i samtalerne, der udgør rammen. Om det så er i en bus, en bil eller fortalt over en drink. Bittesmå perler.

Der er lidt Gamle gubber over bogen, dog uden ferske farver og humor, men lidt har også ret. Det er en alvorlig sag at kæmpe, og alle valg har konsekvenser. Læg mærke til kontrasterne, de stille passager med dialog, og så de optrin, hvor der er noget på spil. Selv hverdagsting bliver vist og fortalt.

Alt afhængig af ens livssyn, opdragelse og værdier, så har man en holdning til Lucio. En ussel kriminel vil nogle mene, og de har ret. En moderne frihedskæmper og en anarkist med retfærdighedstrang og frie tanker vil andre mene, og de har også ret. Jeg dømmer ikke gerne, og nøjes med at læse.

Rammen er bogens anker. Poetisk sine steder, smuk andre, og enkelte steder en kende energiforladt og decideret småkedeligt. Farverne trækker ned. Men man kan ikke altid få det hele.

Jeg nød nu læsningen og må sige, at Lucios skat er en af de bøger, der vinder ved gennemlæsningen og, nok så vigtigt, så har den sin egen sjæl og noget på hjerte, nemlig en fortælling for fortællingens skyld. Rart.

Fire spanske hjerter kan det blive til.

Titel: Lucios skat
Tekst: Belatz
Illustrationer: Belatz
Format: Hardcover, 150 sider
Forlag: Det poetiske bureaus forlag
Pris: 200,-
Isbn: 978-87-93871-18-2

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team