Dato og tid er 18. aug 2019, 15:34

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 5. feb 2019, 01:06 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 17. feb 2005, 22:38
Indlæg: 16875
Tim & Thomas – Jeanne D’Arc-Banden

Det går godt for Zoom med deres store satsning, euroklassikeren Tim & Thomas. Jeg tror, de når i mål, således at alle 45 album foreligger på dansk. Lad os håbe det. For guderne skal vide vi har haft mange uafsluttede serier på dansk. Komik Lex er fyldt med dem. Men her i de senere år, med euroklassikernes flotte comeback, er der håb om at få afsluttet nogle af de helt store, deriblandt altså Tim & Thomas.

Med bind 37 i den belgiske nummerering, har Desberg taget over som forfatter fra Tillieux, der jo var omkommet i en tragisk bil ulykke. Ja, Desberg har allerede været i gang med T&T længe, og man kan godt fornemme, at han tør lidt mere end forgængerne.

Humoren er grovere, mere sort, til tider grænseoverskridende, og Tim drikker sig fuld og misbruger et politiskilt, som han har tiltusket sig med sin uimodståelige charme. Desberg politiserer, og retter skarpt mod den højre-orienterede Jean-Marie Le Pen… er det nu osse klogt? Gør det ikke historien mere tidsbunden?

Det er første bind i en two-parter, og Zoom har valgt at udgive de to albums på samme tid, samme dag. Sådan gør man, når man er et vinderforlag!

Under gennemlæsningen glæder jeg mig især over den flotte farvelægning af Leonardo. Og en tekstning uden en eneste slåfejl. Det er vist første gang, jeg har læst et fejlfrit Zoom album.

Hvad med Will? Han ka’ bare det pis, ren Marcinelle. Man kan tydeligt se, at han har tegnet i årevis, det er bare så gennemført, og dog alligevel en anelse løsere og mere luftigt end, tjaeh, i 1960’erne.

Will forstår at fortælle sekventielt, så det er en fryd. Vi glider sømløst fra billede til billede, og bliver så imponeret, at vi næsten – men også kun næsten – ikke bemærker, hvordan Desberg trækker os rundt i manegen, med alt for mange red herrings. Trådene samles på de sidste par sider, men hvem fanden har hørt om at bruge et helt album til eksposition?

Sorry, Desberg, det udløser kun fire bobler, desværre.

Fire bobler ud af seks mulige

Tim & Thomas – “Jeanne D’Arc-Banden”
48 sider, farver, softcover
forlag: Zoom
tegner: Will
forfatter: Desberg
farvelægger: Leonardo
oversætter: Michael G Nielsen
ISBN: 978-87-7021-011-9

Anmeldt af GoogaMooga

_________________
Jean Van Hamme : « William Vance est un formidable illustrateur. »


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team