Om Danske Tegneserieskabere

Danske Tegneserieskabere organiserer professionelle tegneserieforfattere og tegneserietegnere i Danmark. Foreningen blev stiftet i 1988 for at varetage tegneserieskabernes kunstneriske rettigheder og interesser overfor offentlige myndigheder, institutioner m.m. Siden begyndelsen af halvfemserne har foreningen været høringsberettiget i forbindelse med nye lovforslag om bl.a. biblioteksafgift og ophavsret. Danske Tegneserieskabere er repræsenteret i COPY-DAN, Dansk Kunstnerråd og Samrådet for Ophavsret.

Danske Tegneserieskabere har lidt over 70 medlemmer, hvilket svarer til en organisationsprocent på ca. 60.

Udover de generelle aktiviteter til varetagelse af tegneserieskabernes interesser har foreningen gennem årene stået som arrangør af 5 branchekonventer på Gammel Dok, Søpavillonen, Nationalmuseet og Schäffergården, herunder uddelingen af “Det danske Tegneseriekonvents Pris”, samt diverse selskabelige arrangementer.

Læs om medlemsfordele og om hvordan man bliver medlem.

Foreningen Danske Tegneserieskabere
Sekretariat c/o Ingo Milton
Hyldevej 7
3500 Værløse