Lidt Zorro

fredag, 1st februar ,2013 | By More

Zorro har altid ligget og luret et eller andet sted i horisonten, lige siden jeg var en mindre purk, end tilfældet er nu. Min storebror havde 8 Zorro bøger, og der stod endda Walt Disney’s på omslaget, selv om jeg den gang i min vildfarelse og ignorante tilstand ikke forbandt andet med Disney end tegnefilm og -serier. Jeg havde godt set i de der Walt Disneyeftemiddagsudsendelser, hvor Walt Disney selv stod og snakkede (var det fra Sverige, eller var de også på statsradiofonien?), at der nogle gange var noget med rigtige mennesker, men det kunne man lære noget af, og DET var jeg ikke indstillet på! Underholdning forklædt som indlæring? Niks, ikke hos mig! Det gik ellers meget godt i skolen, man syntes da, jeg var en flink og dygtig dreng, men skæg for sig og snot for sig.

En dag hvor jeg virkelig kedede mig, fik jeg så allernådigst lov til at kigge i Zorro bøgerne, husk det var længe før Batman trådte ind på scenen i mit univers. Og det dersens fægtehalløj, det var da meget godt. Jeg kendte jo godt Robin Hood og De Tre Musketerer, men det bedste var nu nok maske og kappe, Tornado, hesten, og Bernado, tjeneren, og de havde en hemmelig hule. Det gjorde det nu lidt “mystiskere”, og det kune jeg godt lide!! Vi havde en del Skipper Skræk blade i min mormors og morfars sommerhus, og der var også én med maske og en hest og en hund, og de havde en grotte, ja, rigtigt gættet, Fantomet! Så de her Zorro bøger, de blev slugt af den lille dreng fra 2. klasse. Stor var skuffelsen dog over, at der kun var otte.

Jeg blev også nogle gange slæbt med, nå ja, slæbt og slæbt, min bror blev pålagt at tage mig med til en eftermiddagsforestilling i Colosseum, Nora Bio eller senere Bisbebjer Bio, og nogle gange fulgtes vi vel også, bare fordi det var hyggeligt, synes jeg i hver fald, og dér var der ind i mellem også noget Zorro, selvom det ikke mindede meget om ham fra bøgerne, som jo var den “rigtige”, for ham havde min storebrog introduceret mig til, og det var så det første møde, og det kunne ingen konkurrere med.

Ikke længe efter opdagede jeg så i nævnte rækkefølge Raketserier (og det fængede ikke rigtigt i første omgang, forstå det hvem der kan. Mit gæt er, at det var noget med en hård diæt bestående af “sjove dyr” og andre “realistiske” serier), Batman bladet i -65 (og nu fængede det, det slog ud i lys lue, og er ikke gået ud siden), Superman, som min bror hjembragte til mig, en dag jeg var syg, og så, lidt baglæns, Gigant. Sagt i endnu en bisætning brød helvede ellers for alvor løs hér, for jeg opdagede først Gigant, da der var kommet en 4 -5 numre, og det var nu livet om at gøre at få fat i de første numre: Nå, det lykkedes, efter en større og længerevarende turné. Men Zorro gled lige så stille i baggrunden, selvom det da var dejligt, at Bob Kane gav ham lidt af æren for Batmans tilblivelse.

På et tidspunkt var der nogle tyggegummibilleder, som samlekort hed dengang, og det var jeg for længst vokset fra, blinkesmiley, og det var med tegnede figurer. Dem kendte jeg ikke, og det irriterede mig. Det har senere vist sig, at det måske var nogle kort, der indgik i en serie af Disney figurer og muligvis var i Alex Toth’s streg. Ikke noget jeg gik op i på det tidspunkt, men hvis der var billeder,  måtte der vel også være en tegneserie, og det mysterium var ikke sådan lige til at løse i en tid uden det dersen internet. Vi vidste, at de før omtalte bøger var lavet på baggrund af en TV serie med Guy Williams i hovedrollen som Zorro, men ingen vidste, at der var lavet seriehæfter med ham før langt senere. Jeg tror, jeg faldt over et par amerikanske Dell eksemplarer i et antikvariat, for da Guthenberghus udgav Zorro i 1980, tror jeg, da havde jeg set enkelte eksemplarer af tegningerne, men med et helt blad i hånden opdagede jeg, at det jo da vist var hér, tyggegummibilledernes motiver stammede fra. Jeg havde nogle af billederne, men de er “forsvundet” i dag, og så forleden under en af de lange traveture på QXL var der (og ér der indtil d. 3.2.13) en auktion med en kæmpe bunke tyggegummibilleder (arj, det er da et herligt ord – samlekort, pffh!) og her i blandt titter også nogle Zorro billeder frem. Jeg har brugt en del tid på det dersens internet, og det er hele tiden nogle samlebilleder fra Topps med rigtige skuespillere, Guy Wiliiams og hans folk, der dukker op, uanset om det er e-bay eller hvad dælen, der suses rundt på, men hosstående er et par udsnit fra auktionen, som jeg ellers ikke har noget at gøre med, men som ser populær ud!

Sker der ellers noget?  Ja-da! I sidste uge gæsteoptrådte Ørnen Bjørn og hans klaverboksende ven i And bladet. Co – skrevet af ørnen selv – eller også er det omvendt. Og så er der igen et Detective Comics #27 i stand 6,5 på auktion hos Heritage og et Batman #1, og jeg har lige købt Alice i Eventyrland samlealbummet fra Foska komplet med kuvert og det hele, så det kører!

mvh.

Tags: , , ,

Category: Blogs, featured, Sidekick views

Comments are closed.