Dato og tid er 5. jun 2020, 18:09

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 6. okt 2019, 13:26 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 7355
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Billede

Min far kunne ikke udstå tabere. Han var STÆRK!

Hajens liga er titlen, og jeg er ked af at sige det, men dette album er betydeligt ringere end de to foregående. Dermed ikke sagt, at albummet er dårligt, for det er det ikke. Det er blot markant mindre spændende end de to foregående.

Vores venner er trillet ud på vejene. En stor grøn bud udgør både hjem og transportmiddel, og via dette køretøj og efter et angreb af en pokkers masse glubske sultne hunde, bliver vores lille gruppe hjulpet af en anden gruppe børn. Interessant allerede der, at det tilsyneladende kun er børn, som ikke er forsvundet.

I ly og i læ fra farer, er alle nu i et hyggelegeland. Et barneparadis, men der er jo, ved vi, slanger i paradis. Her i skikkelse af lederen, Saul, en lyshåret 11-årig dreng, som elsker sin far og ser ham som sit store seje forbillede. Saul er en kæk fyr, og han har egentlig et godt hjerte. Det er mere hans modbydelige Lord of the Flies metoder, der er noget galt med. Galt går det også, da Saul og Dodji begge er ledertyper. En dødelig dyst indledes, og en stor hvidhaj spiller en rolle.

Oplægget er fint nok, men der går alt for meget snakkeklub og legeland i det. Det fravær af ydre farer, som en storby ellers kan byde på, samt den klaustrofobiskhed en by i forfald også kan føje, er fuldstændig fraværende her i III’eren.

Selve tvisten med autoriteter og ledertyper er ikke videre spændende. Eller... Set før. En klassiker. Her blot mindre interessant.

Det virker lidt søgt, at Saul har nogle litterære forbilleder, som verden forlængst har taget dyb afstand fra. Come on, knægten er 11. Det KAN også blive for søgt.

Helt skidt er det naturligvis ikke. Tro ikke det.

III’eren her åbner skam for nye ting. De der erindringer, drømme, fantasier, mareridt, fornægtelser, kald det hvad du ønsker, er begyndt at titte frem.

Albummets afslutning er med vue ud imod det åbne hav. Videre skal man. Tak. Gerne.

Visuelt er vi atter i godt farvand. Siderne 12-13 og 32-33 er der forrygende sekvenser. Den ene uhyggeligt stille med blod og død, den anden voldsom i hast, en superflot flugtscene, der tager afsæt i vandlandenes vandrutchebaner.

Men altså – samlet lidt blodfattigt i alt, og jeg kunne godt tænke mig, at vores ungers baggrunde kommer mere til syne, lidt flash back, tak, og at de kommende fjender bliver lidt som satanen i II’eren.

Mon ikke det kommer i de næste to album? Her i dette album, Hajens liga, er vi på et tre-tal.

Titel: Alene – 3. Hajens liga
Tekst: Fabien Vehlmann
Illustrationer: Bruno Gazzotti
Forlag: Zoom
Format: Softcover, 56 sider i farver
Pris: 99,-
Isbn: 978-87-7021-100-0

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team