Dato og tid er 22. okt 2019, 10:27

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 6. jul 2019, 17:18 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3200
Geografisk sted: Bathulen
Wonder Woman og Conan

Vedhæftet fil:
conan-og-ww.jpg
conan-og-ww.jpg [ 73.04 KiB | Vist 231 gange ]


Der sker mange mystiske sager og sære tildragelser i verden, således også i tegneseriernes, og sådan en sidder jeg med nu. Det er et DC/Darkhorse projekt og i Danmark er det Forlagene RW og Fahrenheit, der er fødselshjælpere: et Wonder Woman og Conan team-up, som det hedder på moderne dansk. Hvem så det komme? Ikke jeg. På den anden side råbes og skriges der på nytænkning og fornyelse, og en eller anden form for anderledes tænkning må i hvert fald ligge til grund for dette samarbejde. Conan har ”slåsset” sammen med og mod Red Sonja, men de to er samtidige, om man så må sige. Det er WW og Conan ikke. Men sære tildragelser forekommer Ved første øjekast har vi sådan en her. Til det skal der en snurrig hjerne, helt positivt ment, og en sådan sidder mellem ørerne på garvede og erfarne Gail Simone, der har udtænkt løjerne. I disse dage er Conan af andre kræfter bragt sammen med Avengers i ”vor tid” som en af The Savage Avengers – alt kan ske i tegneseriernes forunderlige verden.

Conan har jeg læst on and off, både på dansk og engelsk. Det har ind i mellem været virkelig godt med Roy Thomas og Barry Windsor Smith, Gene Colans Conan blev også slugt. Det er godt nok længe siden, da Marvel havde rettighederne. Dark Horses run fra 2003 til -18 har jeg ikke set meget til, mest fordi, der kun er 24 timer i døgnet og min pung ikke er uudtømmelig. Wonder Woman købte jeg mit første nummer af, i 1968 hvor jeg var på turné i England og faldt over et blad-stativ i Market Harborough lidt uden for Leicester. Det var den ”moderne” pop- art WW med buksedragt og på hofterne siddende go-go bælte. Jeg forstod det ikke, for det var ikke den Wonder Woman, jeg kendte fra de danske Gigant og andre S/H udgivelser. Men det blev købt sammen med en bunke andre DC blade.

Kort fortalt er nogle onde gudinder på spil. De kan ændre form til bl. a. krager, og de flytter Diana til Conans tidsperiode. Her skal de til gudindernes fornøjelse kæmpe mod hinanden til enten Conan eller WW dør. Der er selvfølgelig alle mulige forhindringer og intriger udtænkt af de lumske gudinder, men mon ikke alt ender, som det bør? Helt forudsigelig er historien dog ikke, der er snirkler og snørklede krinkelkroge, som gør, at man får lyst til at læse videre. Der er tilbageblik til Conans barndom, hvor han er sammen med faderen og en til den tids landemøder og en pige fra en anden stamme, og læseren kommer lidt mere ind under Conans muskuløse ydre og hud. Der er momenter af forudsigelighed og fortællingen ER trukket lidt i langdrag, men der er også rigtigt gode momenter af ”page-turner” over det.


Aaron Lobresti står for de flotte tegninger, og farvelægningen, som spiller en ikke ubetydelig rolle, står Wendy Broome for. Det er flotte billeder, der udfolder sig, når barndommens lyse tider skildres, suppleret med lidt mørke, sådan var det jo på de tider, og når historien bevæger sig i ”de voksnes tid” er der også knald på og fuldt styr på farvepaletten. Ofte, når der skal skildres skumle hændelser og mystiske ting og sager, kan det ligesom i TV serier og på film være svært at skimte, hvad der foregår. Det er intet problem her. Selv med mine svage øjne er det en fryd at nyde tegningerne. Genren taget i betragtning, så er der drøn på fysiognomien, masser af muskler og former, flotte naturskildringer. Der er selvfølgelig også mere ”skidne” eksistenser – ikke alle spiser åbenbart deres havregrød hver morgen, de havde jo nok heller ikke så meget at slå til Søren med!

Jeg stødte første gang på Lopresti hos Malibu Comics, hvor han tegnede Sludge, senere har han været hos både DC og Marvel. Hos DC var han bl. a. sammen med Simone på, skægt nok, Wonder Woman, han har også lavet noget Justice League. Matt Ryan rentegner, og han har lavet en del Marvel, lidt DC og også arbejdet med Lopresti på førnævnte WW. Broome, godt navn til en farvelægger i øvrigt, lagde ud hos Homage Comics som ledte til fast farvelæggerjob i syv år hos Wildstorm indtil 2007, hvorefter hun har arbejdet freelance. Noget af hendes arbejde kan ses i den formidable serie ”Astro City” og senere i DCs Bombshells. Astrid Skov- Jakobsen har oversat, og der er skønhedspletter, men det lever jeg med.

Det bliver til 4gyldne lassoer/4 cimmerianske sværd eller 4 kragefjer; summa summarum et sikkert 4-tal!

ANMELDT AF HENNING BRAUNSTEIN

Forfatter: Gail Simone
Tegner: Aaron Lobresti
Rentegner: Matt Ryan
Farverlægger: Wendy Broome
Tekstning: Maria Luisa Delli POaoli
Oversætter: Astrid Skov-Jakobsen
Forlag: Forlaget RW/Forlaget Fahrenheit
Format: 164 sider, 15x21 cm
ISBN: 9788833042565
Pris: 244,-

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team