Dato og tid er 13. jul 2020, 23:50

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 8. jun 2019, 18:16 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3645
Geografisk sted: Bathulen
All-Star Batman Bog 1. Min egen værste fjende

Vedhæftet fil:
all-star-batman-1-cover-web-474x700.jpg
all-star-batman-1-cover-web-474x700.jpg [ 58.12 KiB | Vist 555 gange ]


All-Star Comics var en Golden Age titel i forgangne tider. Den blev hentet frem i midt halvfjerdserne som sig selv med Justice Society i førersædet, og igen pudset af i 2005 og sat sammen med Batman, så vi fik All Star Batman (and Robin). Her var det Frank Miller & Jim Lee der fortalte og tegnede historien som aldrig endte. I 2011 blev der annonceret en slutning på seks numre. Den skulle hedde Dark Knight: Boy Wonder. Men intet skete, så i 2016 stopper Scott Snyder sit ret succesfulde næsten 5 – årige run på Batman titlen sammen med tegner Greg Capullo, men Snyder kunne ikke holde fingrene fra Batman. Han fortsatte, sammen med særligt udvalgte tegnere, underforstået de ”gode” af slagsen, at puste liv i All Star Batman, som skulle være fortællinger om Nattens Ridder uafhængigt af de øvrige Bat-titler. Hvem tør så stille sig til dommer over dette. Det gjorde DC og Snyder, og det gør jeg i dette tilfælde. For i nærværende udgivelse af Scott Snyder er tegningerne lagt i så kyndige hænder som John Romita JR.’s, og lad det være sagt med det samme. Jeg er stor fan af ham, og han lever op til forventningerne i ”Min egen værste fjende”.

Snyder er en fin fortæller og binder an med en road trip historie, hvor Batman prøver at nå frem til et særligt sted sammen med Harvey Dent/Two-Face for endnu engang at prøve at redde Harvey fra Two- Face. Det er set før, men denne gang er der lagt ikke så får forhindringer i vejen af Two—Face selv i form af en udlovet dusør som nogle nogle af de sejeste skurke , også nogen af de lidt mindre seje, f. eks.: Firefly, Killer Moth, Killer Croc, King Shark, Cheshire, Pingviven (ja, det står der faktisk et sted!), Black Mask og Great White, men særligt KGBeast giver Batman kam til sit hår. Der er således en bred vifte af skurke fra Batmans righoldige galleri af forbrydere, og Snyders egen kreation Uglernes Domstol er også på krigsstien, men det er Harvey Dent/Two-Face, der trækker læsset. Faktisk er det en af de bedste Two-face historier, jeg har læst, og der er ellers en del at tage af. Vi får virkelig indsigt i mandens sære hjernevindinger, og de er mindst lige så furede som arrende i hans ene ansigtshalvdel. Det er forfriskende at se Batman ude af komfortzonen Gotham City, hvis man da kan beskrive Gotham, som noget som helst med komfort. Skal Bat’ så klare skærene helt alene i det vilde ukendte? Nix! Han får en smule støtte af trofaste Alfred, og også lidt ikke-støtte! Og så er The Signal, Batmans nyeste apprentice, også skabt af Scott Snyder, med. Han føjer lidt lys (Signal) til løjerne, og hans historie bliver også vævet ind undervejs og fortalt til slut i bogen.

Det er ikke kun en ”lige-ud-af – landevejen” og ”hej-hvor-det svinger-action” historie. Det er også et, tør man sige det, følsomt indblik i Batman og Two-Faces relationer. Der er en del tilbageblik, hvor meget unge Bruce møder meget unge Harvey, og dette er med til at forklare de to hovedpersoners indviklede forhold. Samtidig er Kommissær Gordon ved at finde ud af, hvem Batman egentlig er! Eller er han…..? Den må du selv studere, men som det ses, er der virkelig noget at komme efter i dette bind.

Da det nu er en road movie, undskyld en road comic, så kræver det en del af tegneren, og JR Jr. leverer varen til fulde. Der er flotte baggrunde og landskaber og der er actionmættede tegninger af slåskampe en masse. Romita Jr. bliver af og til skudt i skoene, at hans ansigter ikke er varierede. Det hold er jeg ikke med på. Måske i andre serier; Kick Ass nævnes af mange, men jeg synes, der er fint med liv i både figurer og deres ansigter. Pingvinen er et godt eksempel på dette og også Two-Face selv og i øvrigt i det hele taget. Jeg kan simpelthen lide det, jeg ser! Farvelægningen er flot, det er super på bl. a. de flotte baggrunde, oversættelsen ligeså. Der er trykfejl, og det er en skam, men historien springer frem og tilbage i tid og sted, så jeg holdt tungen lige i munden og lod mig ikke distrahere. Der er det sædvanlige med de danske contra de engelske navne på karaktererne, og det er en smag-og-behag diskussion, Når man, som jeg er vokset op md de danske navne, så går det fint med Pingvinen over for Black Mask. Det ville være sært at en af skurkene hedder Sorte Maske! Alfred tiltaler Batman som hr. Bruce og Signal som hr. Duke, det er selvfølgelig, fordi butleren på engelsk siger Master Bruce og Master Duke. Lidt klumpet, men hvad skal en stakkels oversætter gøre?

Forsiden var ved første øjekast sær. Flot, skulende Batman med en ordentlig Bat-a-rang i hånden. Jeg tænkte, at det var overkill, men der kommer en, i mine øjne, fornuftig forklaring herpå i historien. Lidt humor er der heldigvis plads til, da Batman stiller sig op og slås med motorsav, og kommissær Gordon og andre leverer også lidt ”ho-ho” ind i mellem.

Bagest i bogen er de korte afsnit fra hæfterne om Duke Thomas/Signals oplæring som forbryderbekæmper samlet med titlen ”Det forbande hjul” tegnet af Declan Shalvey i en mere ”munter” streg, og det passer ret godt til en figur som Signal. Det er historien om Signals træning under Batmans vinger, og om hvordan han vil tackle sin rolle som forbryderbekæmper. Denne fortælling fortsætter i All Star Batman bog 2.

Der er forsider og variantforsider og S/H versioner af nogle af Romitas forsider. Fremhæves bør en dobbelt forside af Lee Bermejo – afsindigt flot! Indholdsfortegnelsen er en spøjs ting! Der er indholdet sat op som bladene ville være, hvis man ikke havde samlet Duke Thomas’ historie bagest, og så forstår jeg ikke, at der står ”DA” midt i hveranden linje. Det piller dog ikke ved, at det er en dejlig Batman udgivelse, man står med i hånden og bind 2 er sør’me også på gaden. Lad os håbe vi får hele Scott Snyders All Star på dansk, især vil jeg glæde mig til den sidste fortælling!

Ovennævnte udgydelser resulterer i, at jeg kaster 5 flotte bat-a-ranger efter All Star Batman bog 1.

ANMELDT AF HENNING BRAUNSTEIN


All Star Batman bog 1: Min egen værste fjende
Forfatter: Scott Snyder
Illustrationer: John Romita Jr., Declan Shalvey
Farvelægning: Dean White
Oversættelse: Astrid Skov-Jakobsen (rtor jeg-ikke oplyst i bogen)
Forlag: Forlaget RW i samarbejde med Forlaget Fahrenheit
Format: Hardcover, 176 sider i farver
Pris: 244,-

ISBN 9788833041155

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 9. jun 2019, 13:39 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 11. sep 2016, 17:31
Indlæg: 1516
Jeg er ikke så forankret i DC universet. Er der nogen som kan forklare mig lidt om det her med
- Genfødt
- All Star genfødt.

Jeg er lidt tilbageholdende med at købe disse udgivelser, fordi jeg ikke helt ved hvad det er der menes med det, og om man "mister" noget ved ikke at have andre dele af Batman serien.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 9. jun 2019, 16:30 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3645
Geografisk sted: Bathulen
"Rebirth" er en art reboot/relaunch/starten igen! DC sagde godt nok, at det ikke var et reboot som sådan, men et forsøg på at få flere læsere ind i folden, så "alle" kunne være med. Det resulterede i en masse nye nummer etter, og det er jo altid godt set fra et forlags/købmandssynspunkt. Nu havde DC imidlertid nogle år før lavet et andet forsøg på dette, de kaldte "new 52". Derfor blev fans'ene ikke entydigt begejstrede, nogle dog noget.

Du går bestemt ikke glip af noget, hvis du ikke er inde i DC universet, eller har læst alt det foregående. Det er jo lidt en frisk start, som sådan. Det er stadig Bruce Wayne, der Batman, hans forældre blev myrdet, der har været de sædvanlige Robin'er osv. Forskellen er ens, synes jeg, man kan sige med en lidt plat, gammel, "sjov" formulering.

All Star Batman serien er historier, der er udenfor, den kontinuitet, der kører i hovedtitlerne Batman, Detective Comics, Nightwing, Batgirl, Red Hood.... og hvad har vi. Så All Star Batman kan læses uafhængigigt af disse, selvom, der selvfølgelig kan henvises til noget tidligere sket, der placerer hændelserne i en eller anden form for kontinuitet.

Alle DC' s titler fik Rebirth -banneret på sig. Det var en slags overordnet salgstrick, set fra min ydmyge fan position.

Med ovennævnte in mente kan man altså sagtens "hoppe på" her med begge titler eller en af dem, hvis økonomien er stram. Både All Star Batman og selve Batman - titlen giver med disse udgivelser et ordentligt skud kvalitet indenfor superheltegenren. I Batman er Tom King forfatter, han er super, prøv at google ham, og tegnerne er fine folk. I All Star Batman er det Scott Snyder og skiftende tegnere - alle gode kræfter, selvfølgelig som sædvanlig efter smag og behag. Men prøv at kiggge forsigtigt i dem, næste gang, du kommer forbi en tegneseriforhandler eller tjek nogle af de amerikanske hjemmesider med reviews, der er ofte smagsprøver på indholdet.

Håber det ikke blev for rodet eller forvirrende. Hvis og så fremt i fald, så skriver du bare igen! Der er endvidere et lille link nederst, hvis du lyster.

mvh.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/DC_Rebirth

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 9. jun 2019, 16:52 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 11. sep 2016, 17:31
Indlæg: 1516
Tusind tak Robin.

En god gennemgang - som ikke har gjort det lettere at "vælge". Men det har ikke noget med din gennemgang at gøre. Det er netop Tom King, som trækker mest - omvendt er jeg lidt skeptisk over for ideen om; "at begynde forfra". Så konceptet taler lidt imod. AllStar konceptet tiltaler mig derimod enormt - det er en måde at få noget med superhelte på, som betyder at det ikke føles som om, det "er nødvendigt" at få det hele - hvilket er uoverkommeligt.

Nu må vi se - jeg har sendt årets store ordre af sted uden nogen af disse serier. Jeg bliver lidt skeptisk, når der går så lang tid imellem at vi får information om udgivelserne. Og så ender det med at jeg fravælger. Kan det virkelig ikke lade sig gøre at få ansat en timemedarbejder, der kan opdatere hjemmeside/Facebook?


Top
 Profil  
 
Indlæg: 13. jun 2019, 23:15 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3645
Geografisk sted: Bathulen
Det var da så lidt. Man må jo gøre, hvad man kan for at sprede det glade Bat-budskab :D Jeg vil i hvert fald anbefale All Star titlen. Der er allerede kommet en to' er på dansk, og selve serien blev jo ikke så lang i USA, tre bind blev det til, så forhåbentlig kommer det sidste, som også er topklasse, også på dansk.

Og Tom King i selve hovedtitlen er en eminent fortæller. Så du kan roligt overveje, om der skal investeres i en lidt mindre ordre senere :wink:

mvh.

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team