Dato og tid er 18. aug 2019, 15:40

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 8. feb 2019, 18:55 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 17. feb 2005, 22:38
Indlæg: 16875
Tim & Thomas – Fristelsen


“Fristelsen” hedder anden del af denne Tim & Thomas two-parter, og den blev udgivet i 1989, året efter første del. Det skulle blive Desberg’s sidste T&T historie, og den får ikke for lidt hvad angår action og dogmatik.


Det virker som om, Desberg har forestillet sig, at denne two-parter skulle være kronen på værket, og hvad personkarakteristik og action angår, er det da også blevet mere vellykket i anden del, med gode og logiske action sekvenser, flot koreograferet af mestertegneren Will. I bedste Marcinelle stil ser vi tegneren Will arbejde meget med totaler, hvor han sørger for store flader til Leonardo’s lækre farvelægning. Det er teamwork, når det er bedst.


Rollerne er byttet om hos vores to ukuelige playboy-privatdetektiver, Tim og Thomas. Hvor Thomas normalt har været en handlingens mand, og Tim mere en pauseklovn, er det nu den skaldede Tim, der går undercover og griber til våben, når det er nødvendigt. Thomas holder sig lidt i baggrunden, for det er Tims store show, vi har her.


Handlingen, og dermed også spændingen, er blevet meget mere fortættet her i anden del; Desberg kunne sagtens have nøjedes med de 44 sider i stedet for de 88, han har haft til rådighed, og albummet kan da også med lethed nydes alene.


Skurken er rigmanden Antoine De Maldague, der har planer om at kuppe regeringen og bringe kongen tilbage, samt genindføre enevælden. Oven i dette vil han også stoppe masseindvandringen. Og så, bare for at være på den sikre side, gør Desberg ham også gennemkorrupt, og viser, at Maldague har “købt” politiet med narkopenge.


Det var andre tider i Europa dengang i 1989; der herskede en blind tro på en lys fremtid under Den Nye Verdensorden, en slags globalistisk utopi. Efter murens fald i november ’89, var der nærmest en euforisk stemning, alt syntes muligt, og der gik ikke ret lang tid, før Francis Fukuyama skrev om de liberale demokratiers endelige sejr i bogen The End of History and the Last Man (1992).


Det viste sig ikke at holde stik; demokratiet kunne ikke sådan uden videre eksporteres til alle afkroge af verden, og i dag kan man konstatere, at på hjemmmefronten befinder Frankrig sig i undtagelsestilstand. Men det var ikke nemt at forudse i 1989, og Desberg skal i det mindste roses for at være ambitiøs i sin afsluttende fortælling om de to playboys, Tim og Thomas.


Fire bobler ud af seks mulige


Tim & Thomas – Fristelsen
48 sider, farver, softcover
Forlag: Zoom
Tegner: Will
Forfatter: Desberg
Farvelægger: Leonardo
Oversætter: Michael G Nielsen
ISBN 978-87-7021-012-6

GoogaMooga

_________________
Jean Van Hamme : « William Vance est un formidable illustrateur. »


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11. mar 2019, 00:03 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. mar 2005, 20:08
Indlæg: 6821
Geografisk sted: Langtbortistan, Vest for Ærø
Jeg er også enig i at 2. del er langt bedre end 1. del så meget at der er omkring halvanden i karakterforskel. Den første del er ret forvirrende, man ved ikke rigtig hvad der foregår, mens den 2. del er langt bedre strikket sammen og med en god og underholdende historie. Begge er i fin tegnestil, men dog lidt for enkel til at den for mig er er oppe blandt de belgiske top tegnere, men det er stadig lækkert.

Den første er for mig omkring 2,5 - 3 mens den anden er til 4 - 4,5.

_________________
Kæmp for Paul Murrys Samlede Værker
http://dansketegneserieskabere.dk/debat/viewtopic.php?f=4&t=16720


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team