Dato og tid er 16. jun 2019, 08:51

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 12 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 7. jan 2019, 11:46 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 6626
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
For et par år siden, var jeg pressekrediteret som journalist :) og havde i den forbindelse fået et interview i stand med Don Rosa. Jeg var en smule beklemt ved situationen, da jeg havde hørt, at han kunne være en bøs fætter.

Det var han nu ikke, tværtimod smadderflink.

Vi talte blandt andet om at samle, og hvorfra det stammede. Samt hvordan man har sige tegneserier, skjult i kasser eller fremme eller en kombi.

I samtalen sagde Rosa, at han ofte blev drillende beskyldt for OCD, Obsessive Compulsive Disorder, hvilket han godt kunne forstå. Men han drejede den altid og sagde, at for ham var det bestemt ikke Disorder, men Order. For han vidste altid hvor alt var, og at det gjorde ham glad, at have tingene nær og vide hvor de var.

Det kunne jeg sagtens følge ham i.

Din samling, hvad med den? Jeg har set flere flotte fotos, SMT og brormand, Antaeus for nu at nævne nogle få. Hvis man så sammenligner med det foto, som Googa lige har uploaded hvor en knægt ligger læsende i sengen med bunker af tegneserier foran på gulvet.

Hvor er du henne? Skal der være orden i skidtet? Udgivelser efter nummer og den slags?

Selv har jeg det sådan, at der skal være orden i tingene. For meget rod giver mig en slags utilfredshed og utålmodighed. Selv hvis jeg besøger en anden samler (det skal siges, at jeg ikke samler så meget mere), og han (det er som regel en herre), roder, så får jeg det (næsten) dårligt.

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 7. jan 2019, 12:05 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 11. sep 2016, 17:31
Indlæg: 1093
Jeg tror de fleste vil sige at min samling er i 'disorder' selv om jeg vil tilslutte mig Don Rosa's vending. Jeg har nemlig 3 sideløbende systemer i min samling. 'Den gamle' del af samlingen, (dvs. den del, som jeg har læst mere end 1 gang, står opført i kvalitetsrækkefølge. De serier jeg værdsætte mest står til sidst, og de serier jeg synes er svagest står først.

Så er der den del af samlingen som jeg enten har læst en gang eller skal have læst første gang i løbet af den 'runde' jeg er i gang med. De står pt. i alfabetisk rækkefølge. Når jeg har læst min samling igennem, flytter jeg dem hen til 'den gamle' del af samlingen - og laver eventuelt om på rækkefølgen her, hvis jeg ændrer opfattelse af kvaliteten.

Den sidste del af mit system er de 'kommende' tegneserier. Dvs. Dem som jeg har købt, men ikke skal læses, før "næste runde". De står pt. i kronologisk rækkefølge (hvad der udkom i f.eks. 1980 - 1981 - 1982 - etc.). Når jeg så har læst hele samlingen kronologisk, bliver de placeret sammen med dem jeg har købt mens jeg er i gang med den kronologiske rækkefølge, og sættes så i alfabetisk rækkefølge. Alt sammen noget der passende kan betegnes som; sygeligt hyggeligt :lol:


Top
 Profil  
 
Indlæg: 7. jan 2019, 12:20 
Brugerniveau 2
Brugerniveau 2

Tilmeldt: 27. sep 2008, 18:02
Indlæg: 166
Der skal være orden i tingene.

Har altid haft et system, hvor de står i reoler i alfabetisk orden efter serienavn, og så i nummerorden inden for hver serie.

De senere års udgivelser i hardcover og større formater, har dog kastet grus i maskineriet. Mange er for store til at kunne være på de hylder som passer til de gamle softcover albums, så enten skal jeg ofre en masse uundværlig hyldeplads på at udvide alle til at kunne rumme de store formater, eller også skal jeg 'opstalde' sidstnævnte for sig, på hylder med mere plads. Foreløbigt har jeg valgt sidstnævnte løsning, da jeg ikke har råd til at smide reolplads væk, men det er irriterende at skulle gøre det :|

Nyindkøbte tegneserier kommer i øvrigt først ind i reolerne når de er læst. Som regel samler jeg en bunke af en vis størrelse, som jeg så på et eller andet tidspunkt tager mig sammen til at sætte i reolerne - normalt skal jeg rokere alle de eksisterende for at skabe plads til de nye, så det giver lidt arbejde :) (Har dog i senere tid været lidt forudseende og efterladt lidt tom plads på hver hylde, men det får man hurtigt brugt... :wink: )

Venlig hilsen
Erling G-P


Top
 Profil  
 
Indlæg: 7. jan 2019, 13:54 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 17. feb 2005, 22:38
Indlæg: 16676
Grupperer efter tegner

_________________
Jean Van Hamme : « William Vance est un formidable illustrateur. »


Top
 Profil  
 
Indlæg: 7. jan 2019, 15:08 
Brugerniveau 2
Brugerniveau 2

Tilmeldt: 24. maj 2010, 22:48
Indlæg: 484
Geografisk sted: 56.127211, 8.90295
Sygeligt rodet. Der går næppe en uge, hvor jeg ikke siger "Jeg burde altså også snart få sat mine tegneserier i orden... men jeg har jo ikke rigtig tid i den her uge."


Top
 Profil  
 
Indlæg: 7. jan 2019, 18:51 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3062
Geografisk sted: Bathulen
I kælderen ligger de i nummerorden i plastikposer og kasser efter forlag og titel. Kasserne er i uorden, men med titler på :D . I tegneserieværelset i lejligheden er der opbevaring af læste i uorden, derefter læste i orden (inden de ryger i poser/kasser i kælderen. På reolerne er også lidt så'n pænt efter titel og i nummerorden, f.eks Tintin, CBSV, Guldbøgerne, Hal of Fame bøgerne, Anders And årgangsbøgerne, Den samlede Valhalla, Taschens DC og MARVEL bøger, Superheltebøger fra RW og Gfloy og de dyreste sager fra DC US, Poeten og Lillemor, Carlt. De står fremme for blær, og fordi det er synd at putte dem i kælderen :D

mvh.

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 7. jan 2019, 19:56 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 6626
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Det LADER til, at samlere har god orden og system. Det regnede jeg også med. Både på baggrund af Rosas beretninger, de mange samlinger jeg har set fotos af, og de storsamlere som jeg besøgt.

Vi spidser den:

Kender I nogle samlere, som har rod? Hvor alt er hulter til bulter og hvor bøger og blade, ænder og skurke blandes sammen, og hvor alt er virvar?

Jeg kender ingen.

Det 'værste' jeg har set, var i indre by. Jeg skulle købe et par udgivelser, og jeg har aldrig set magen. Der var hvide 'rigtige' opbevaringskasser overalt. Overalt. Alle fyldte med udgivelser. Fra gulv til loft. Seriøs over alt. Jeg tror nu nok, at der var en slags orden. Det så bare ikke sådan ud. Selv i skunken rundt om lejligheden var der hvide kasser.

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 7. jan 2019, 21:05 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 29. dec 2008, 17:59
Indlæg: 1235
Min samling står ikke i orden, som det ses under "vores samlinger", alle serier og album heri, manga, amr og euro er blandet sammen i et hvirvar.

En dag sorterer jeg det dog nok.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 8. jan 2019, 11:41 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4
Brugeravatar

Tilmeldt: 25. maj 2012, 15:34
Indlæg: 1307
Geografisk sted: Lidt nord for Horsens
Der er vist lige så mange "systemer" som der er samlere, det vigtigste (for mig er) at man selv ved hvor sagerne er.

Som hovedregel er mit stillet op i 4 hovedområder; Dansk, Amerikansk, Avisserier (både DK og US) og så en mindre til den langtsomt voksende samling af Manga.
Det amerikanske område er primært delt op efter forlag, dog med en del undtagelser, f.eks. står Brubakers "ikke-superhelte" for sig selv, det han så har lavet for DC og Marvel står under disse.

Andre vil måske tage sig til hovedet over "mit system" men det giver god mening for mig, og jeg kan hurtigt finde det jeg skal bruge.

OCD eller ej, hvis der er noget der kan få mig til nærmest at få det dårligt, så er der hvis serier ikke står i rigtig rækkefølge! :?

_________________
Karl-Erik Thomsen

"Always be yourself! - Unless you can be a pirate. Then always be a pirate!"


Top
 Profil  
 
Indlæg: 8. jan 2019, 12:43 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 6626
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
OCD'en var bestemt ikke kritisk ment. Kun et afgørende punkt fra Rosa-snakken, som gav så god mening.

Jeg får det også underligt, når jeg (sjældent) møder samlinger i uorden.

Min eks var fanme et rodehoved. Det voldte også lidt kvaler.

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 8. jan 2019, 21:21 
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3

Tilmeldt: 28. sep 2006, 22:53
Indlæg: 570
Geografisk sted: Le grand de l'Oiseaux a la Gare
Min samling kan betegnes som ‘Intergalactic Zone of Disorder’, jeg har hverken haft tid eller plads til at rydde op i den siden en flytning i 1995. Men ellers ville den være sorteret efter klasser: Albums sorteret efter genrer, superhelte opdelt efter forlag på den ene led og dansk/USA på den anden led, Disney delt op i hæfter og albums/hc, avis og ugebladsserier, underground og alternativt, mange små klasser og underklasser.

_________________
Don't take life serious, it ain't nohow permanent.
Pogo Possum

www.willy-centret.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 8. jan 2019, 21:33 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 6626
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Asger Pedersen skrev:
Min samling kan betegnes som ‘Intergalactic Zone of Disorder’, jeg har hverken haft tid eller plads til at rydde op i den siden en flytning i 1995. Men ellers ville den være sorteret efter klasser: Albums sorteret efter genrer, superhelte opdelt efter forlag på den ene led og dansk/USA på den anden led, Disney delt op i hæfter og albums/hc, avis og ugebladsserier, underground og alternativt, mange små klasser og underklasser.Hvordan kan du leve med dig selv+

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 12 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team