Dato og tid er 19. jul 2019, 08:35

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 23. aug 2018, 16:55 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3095
Geografisk sted: Bathulen
Vedhæftet fil:
Bat Europa.jpg
Bat Europa.jpg [ 38.75 KiB | Vist 527 gange ]
Batman: Europa - de luxe

RW “listede” igen en titel på gaden i maj, men årvågne fans lod sig ikke narre og opdagede titlen, selvom der ikke bliver slået meget på tromme for udgivelserne. Det er synd. For det er fine sager, der kommer, selv om nogle ikke vil tro det muligt indenfor denne genre: Superheltegenren.

Batman: Europa blev først annonceret som en mini-serie i 2005, men blev ikke sat op til udgivelse før I 2011. På trods af det udkom første nummer af serien så sent som i november 2015. Historien er skrevet af Brian Azzarello med tegninger af italienske tegnere som Jim Lee mødte, mens han var på rejse i Europa.

Plottet går kort ud på at Batman (igen) står overfor en uovervindelig fjende, men denne gang er der noget om snakken, da det drejer sig om en dødelig virus. For at føje spot til skade er det imidlertid ikke kun Batman, der er inficeret….., Jokeren er også smittet. Vi lægger ud i Gotham City og så går den hæsblæsende jagt på kuren ellers gennem Europa i Berlin, Prag, Paris og Rom. De to dødsfjender er nødt til at samarbejde for at finde kuren, og mere skal ikke afsløres her.
Umiddelbart kan det lyde lidt ”set før” – agtigt, men for det første er Azzarello en glimrende fortæller, hvad han har bevist tidligere serien 100 Bullets, Hellblazer, Loveless plus lidt blandede superhelteting for DC bl. a. Flashpoint: Batman ”Knight of Vengeance” #1–3 og andre Batman historier senest i The Dark Knight III: The Master Race #1–9, hvor han er med til at holde Frank Miller til ilden sammen med Andy Kubert og Klaus Janson og således også her. De fire kapitler er tegnet af Jim Lee (Gotham/Berlin), Giuseppe Camuncoli (Prag), Diego Latorre (Paris) og Gerald Parel (Rom), og det er også med til at løfte historien ud af forudsigelighedens tunge dynd. Man kunne godt have frygtet, at det ville være for meget med Jim Lees muskelsvulmende Batman, men jeg kan lide det det, og Lee er nu også lidt mere afdæmpet mht. dette, måske da han har været ”nødt” til det, når han skulle tegne første kapitel i en fortælling efterfulgt af andre (europæiske) meget kapable tegnere. Farvelægningen er også med til at ”bløde” Jim Lees stil op, så første del er bestemt en fryd at læse. Ligeså de tre øvrige. Giuseppe Camuncoli har tegnet store mængder mainstream for DC og Marvel og for Panini i Europa. Endvidere har han også arbejdet som tegner på game- bøger, m.a.o. en erfaren herre. Diego Latorre laver meget andet end at tegne, bl. a. videoer og film. Han er således knap så produktiv rent tegnemæssigt. Han kan minde lidt om en ”vild” Szienkiewicz, dog tæmmet. Lidt modsætningsfyldt, men han virker i lidt mere stramme tøjler end Bill Szienkiewicz, da han var vildest, Hans Notre Dame bl.a. meget flot! I det hele taget er der en del flotte helsider. Gerald Parel har lavet en del forsider for Marvel bl. a. S.H.I.E.L.D. Captain America og Iron Man forsider samt tegnet til ferme Howard Chaykins Iron Man: Season One fortælling i serien, hvor Marvel ”revitaliserer” deres helte for et nyt publikum.

Alle kapitler indledes med en forside, og der er til overflod galleri bagest i bogen med forsider og variantforsider. Lige så stærkt fortællingen står i mine øjne, lige så stærk er billedsiden. Jeg føler mig ind i mellem hensat til drengeårene, hvor jeg samlede på Batman tyggegummibilleder. Dengang synes, vi de var fede, men ikke så fede som bladenes. Det var nemlig nærmest malerier, og det var vi ikke modne nok til, eller hvad ved jeg. I en senere alder lærte jeg så at værdsætte dette. Norman Saunders malede dem; han lavede også den i de kredse berømte Mars Attacks ”tyggegummibilledserie”, samt monstrene i UGLY klistermærkeserien, som vi også købte for formuer af, dér i sluttresserne, for at få hele serien. Så det har også været lidt ”down Memory Lane” at læse denne fine udgivelse. Det er en ”de luxe” -udgivelse, hvilket vil sige, at formatet er lidt større, og det er dejligt! Oversættelsen er der ikke noget at indvende imod, den er varetaget af Zille Gellert på fornem vis.

Turen gennem Europa med start i USA/Gotham City er en fin Batman – fortælling, og jeg lander på en 4 – 5 Bat-a-ranger, og den dejlige sommer taget i betragtning, så bliver det en 5’er!

Anmeldt af Henning Braunstein

Titel: Batman: EUROPA.
Forfatter: Brian Azzarello og Matteo Casali
Illustrationer: Jim Lee, Guiseppe Camuncoli (også lay-out), Diego Latorre og Gerald Parel
Oversættelse: Zille Gellert
Forlag: Forlaget RW i samarbejde med Forlaget Fahrenheit
Format: Hardcover, 148 sider i farver
Pris: 234,- /235,-
Isbn: ISBN: 9788833041131

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 15. sep 2018, 23:56 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4
Brugeravatar

Tilmeldt: 26. feb 2015, 23:34
Indlæg: 1751
Tusinde tak for en fremragende anmeldelse. Jeg har lige syltet den lidt, da jeg overvejede at købe og læse først, men jeg har Batmanprojekt i 2019, så det må vente. Men nu læste jeg anmeldelsen, jeg har det egentligt meget afslappet med spoilere. Og det er herlig læsning (:

Spændende med de italienske tegnere. Man kan få nogle fede tegninger frem, hvis man googler dem. Jim Lee findes der mange meninger om, men jeg kan godt lide ham. Jo, bevares, muskelsvulmende 8)
Vedhæftet fil:
jim lee - billede fra wikipedia.jpg
jim lee - billede fra wikipedia.jpg [ 53.01 KiB | Vist 427 gange ]

Lyder fedt med alt ekstramaterialet. Jeg må hellere få den købt, for der er næppe garanti for et genoptryk.

Pragtfuldt at høre om din nostalgiske oplevelse med historien (: Apropros Mars Attacks så kommer der en ny bladserie med nr. 1 i oktober. Det er sikkert bare noget pjat, men jeg har da lagt bestilling ind på serien hos Fantask.
Vedhæftet fil:
previews mars attacks.jpg
previews mars attacks.jpg [ 90.39 KiB | Vist 427 gange ]

Nu glæder mig virkelig til at læse Batman Europa. Tak.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 18. sep 2018, 22:11 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3095
Geografisk sted: Bathulen
Selv tak! Hvad er "Batmanprojekt i 2019"? Det lyder spændende!

mvh.

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. sep 2018, 21:49 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4
Brugeravatar

Tilmeldt: 26. feb 2015, 23:34
Indlæg: 1751
Dét er det også (: narj, han har jo bare 80-års fødselsdag til foråret og i den anledning vil jeg genlæse/læse så meget (interessant) Batman som muligt, som jeg har gjort og gør med Superman i år. Jeg tænker, at Europa skal læses lige efter DKIII, som Azzarello jo også var med inde over.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 23. sep 2018, 19:43 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 5. mar 2008, 21:30
Indlæg: 3095
Geografisk sted: Bathulen
...og så havde vi jo lige Batman Day d. 15.9.

mvh.

_________________
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team