Dato og tid er 20. mar 2019, 21:34

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 5. jul 2018, 22:18 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 6542
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Billede

Knyt sylten, Joe. Jeg snakker!

Da jeg var knægt, så skulle der fart på. Der skulle ske noget og i film, bøger og tegneserier præcis det samme. Jo højere, jo hurtigere, jo voldeligere og gerne med lyd på. Krimi’er, seriebøger, Fart & Tempo og så læste jeg Sammy. Bedste album var helt klart Bedstefar med slag i…

Ældre bliver man jo, og ens smag ændres. Sammy’erne og andre i samme bragende og støjende genre forsvandt.

Det er 1000 år siden, og nu har jeg så fornøjelsen af Zooms nyeste Sammy ’Stærk sprit til sarte sjæle’. En lidt kulørt titel og så ellers som jeg husker det. En masse råberi, skænderier og eksplosioner. Ikke helt noget for mig. Den dør ER lukket.

Men min knægt! Hvad med ham?

Vi læste den sammen og jeg far-fortalte, det vil sige jeg digter ud fra ordene og så lader vi tegningerne tale. Han var meget begejstret. Så overvældet, at han ville høre den igen, men her satte skråen sig fast. Nej, svarede jeg. Nu tager far og Sammy lige en pause, og han daffede videre.

Handlingen er til at overse. Sådan hastigt fra hoften, så er der fattigdom og betydelig forskel på de rige og de fattige. Hverken Jack eller Sammy er fattige, men har det som folk er flest, der er knaphed sidst på måneden og hvem ville ikke gerne være Konen i muddergrøften? Sammys boss, Jack, er mest ramt og beslutter sig for at gå Al Capone i bedene. Han vil lave sprut. Det går selvfølgelig af helvede til. Sammy er ikke involveret, men skal blot passe ekstra godt på sin makker. Chigago-bossen får nemlig nys som denne nye konkurrent.

De to gamle belgiere, Cauvin og Berck, står bag løjerne og det kan til stadighed undre mig, at (ikke kun de) så mange bare laver det samme og det samme og det samme. At de ikke keder sig, tænker jeg.

Jeg er ikke Sammymand eller Sammyfan, men min knægt kunne sagtens blive det. Han syn’s om løjerne, om skænderierne og især maskinpistoler og håndgranater.

Selvom jeg ikke er målgruppen længere, og selvfølgelig lægger mærke til min drengs begejstring, så har jeg efterhånden læst nok til at vurdere, at denne Sammy er lidt i den bovlamme ende.

Tegningerne er, som de altid har været. Figurerne lige så statiske som da bedstefar havde slag i, og hele møllen er glemt lynhurtigt.

2 gange plaf.

Titel: Sammy – Stærk sprit til svage sjæle
Tekst: Gauvin
Illustrationer: Berck
Forlag: Zoom
Format: Vanlig softcover, 48 sider i farver
Pris: 138,-
Isbn: 978-87-93564-81-7
Udgivelsesdato: 5.7.2018

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team