Dato og tid er 8. aug 2020, 14:06

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 15 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 18. aug 2008, 21:55 
Brugeravatar

Tilmeldt: 6. feb 2007, 12:03
Indlæg: 11
Geografisk sted: Århus
Godt nok er jeg ikke den mest aktive herinde, men jeg følte lige at jeg ville give Simon Peterson en reaktion på hans nyeste klumme, hvor han nævner generationskløften ved dansk undergrund, og manglen på manga og mangaundergrund ved Komiks.dk.

Først og fremmest lad det være sagt, at jeg ikke har noget problem med at Komiks.dk ikke drukner i manga. Det er sådan set ganske rart at møde op til en convention med primært fokus på europæiske ting. Men... I betragtning af at festivalen forsøger at henvende sig til hele spektret af tegneseriefans i Danmark, tror jeg altså, at der er kommet nogen små kommunikationsfejl, da dette skulle ud til folket. ;)
Jeg havde selv en rigtig god oplevelse til Komiks. Men hvis Komiks.dk reelt gerne vil dedikere en del af deres convention til anime/manga, er de nok nødt til at ændre nogle ting.

Arrangørerne gjorde det rigtige, ved at forsøge at få fat i et par japanske navne, og således kunne sige, at de havde noget manga dækket fra den side. Problemet opstod med resten af Komiks, der slet ikke havde åbnet op for tanken om, at der også ville komme mangafans.
Personligt oplevede jeg for eksempel, at kun et fåtal af boderne overhovedet havde regnet med, at der ville være nogen der ønskede købe manga. Jeg måtte gå skuffet fra rigtigt mange danske udgivere, hvor jeg ellers havde regnet med at købe små 3 måneders dansk udgivet manga fra alle de forskellige forlag. Hvis Komiks.dk gerne vil henvende sig til mangafans, er det ikke en god start, at det stort set kun er Carlsen der tager manga med til løssalg. De Egmont mangaer jeg seriøst havde håbet at finde til Komiks (da de ikke bliver solgt ved min normale forhandler) måtte jeg opgive. Dette til trods af at jeg mødte adskillige dedikerede mangafans til Komiks.dk, der ville have elsket at købe et par mangaer, mens de var der. Alle dem der kom for at kunne være til tegneworkshop ved de importerede mangakas, kunne som mig stort set kun købe Naruto (og engelske titler af den meget nedsatte slags) i det ellers store forhandlerrum.
Som sagt er en stor del af det danske behov dækket af J-popcon, men igen... Hvis Komiks.dk også skal henvende sig til mangaundergrunden som Simon Petersen efterlyser, er det næsten et krav at de starter med at vise generel interesse for manga i det hele taget. Ellers vil nævnte mangaundergrund ikke betragte Komiks som et sted hvor de er velkomne.

Et andet problem kunne være at der ikke er blevet reklameret for muligheden for boder blandt nævnte mangaundergrund. Adskillige meget lovende og dedikerede danske teenagepiger med online mangaer var reelt mødt op til Komiks, men jeg tror ikke, at de var klar over, at de kunne have fået sig en bod. Som de fleste her nok ved, er sektionen for manga på Seriejournalen tæt på kun at være til for syns skyld. Så nævnte piger har sandsynligvis først hørt om Komiks.dk efter boderne var solgt, og mange har nok ikke vidst, at der var plads til undergrundsboder, før de mødte op.

Et par simple tiltag som vil gøre Komiks.dk mere indbydende for mangafans:
- Seriøst salg af manga. Sørg i det mindste for at alle de danske titler er dækket ind af forhandlerne.
- Kostumepræmier til voksne. Cosplay er en efterhånden meget populær subkultur blandt danske mangafans, og mange mødte op udklædt, selvom der ikke var præmier til andet end børn. Kom eventuelt med opfordring om at dette også er en mulighed for at cosplaye andre ting end manga/anime. Mange seriøse cosplayere vil sikkert nyde at kunne skifte "stilart" mellem cosplaykonkurrencerne til SVScon og J-popcon, der begge er rent anime/manga fokuserede.
- Henvendelse til den danske mangaundergrund mens der stadig er plads til at de kan få boder. Igen, det er et fåtal af dem der reelt læser Seriejournalen, da denne side er meget vestligt orienteret. Giv dem et tip før tid, og foreslå at de måske kan gå sammen om at få sig en bod (mange af dem er i forvejen knyttet sammen i små kliker).

Som sagt, dette er primært et svar til Simon Petersens nyeste klumme. Men jeg ville personligt ikke klage, hvis jeg til Komiks 2010 reelt ville kunne købe mit månedlige sammenskrab af danske manga til en tegneserieconvention. Så må vægten sammenlagt med alle mine europæiske albums som jeg også køber blive mit problem. ;)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. aug 2008, 09:40 
Brugerniveau 2
Brugerniveau 2

Tilmeldt: 15. jul 2005, 22:12
Indlæg: 468
Gwennafran skrev:
Jeg måtte gå skuffet fra rigtigt mange danske udgivere, hvor jeg ellers havde regnet med at købe små 3 måneders dansk udgivet manga fra alle de forskellige forlag. Hvis Komiks.dk gerne vil henvende sig til mangafans, er det ikke en god start, at det stort set kun er Carlsen der tager manga med til løssalg. De Egmont mangaer jeg seriøst havde håbet at finde til Komiks (da de ikke bliver solgt ved min normale forhandler) måtte jeg opgive.

Det er ikke så mærkeligt, at du ikke kunne finde manga hos alle de forskellige forlag, for det er nemlig kun Carlsen (og i begrænset grad Egmont), der har udgivet manga i Danmark. (Ja, og så Mangismo, som var ophørt med at eksistere på det tidspunkt.)
Men jeg håber og tror selv, at manga efterhånden vil komme på flere forlag og med større variation i titlerne. - Komiks.dk 2012 måske?

_________________
Aben maler, God og Ond


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. aug 2008, 10:42 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 16. nov 2003, 12:02
Indlæg: 6889
Geografisk sted: Birkerød
Gwennafran skrev:
Som de fleste her nok ved, er sektionen for manga på Seriejournalen tæt på kun at være til for syns skyld.

Fint svar til Simons klumme. Hvis du har lyst til at bidrage til Seriejournalens manga-sektion, er du (og andre danske mangafans) meget velkommen.

_________________
FRANK BRUUN MADSEN

FRANK MADSEN STUDIO - http://www.frankmadsen.dk
FORLAGET EUDOR - http://www.eudor.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. aug 2008, 22:29 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 2. apr 2005, 00:28
Indlæg: 4590
Geografisk sted: København
Et vældig befriende og konstruktivt opråb. Det er vitterlig nødvendigt med en indsats for at undgå, at tegneserieinteressen brækker over i to helt adskilte dele - en mangadel og en "ikke-mangadel". Hvilket samtidig nemt vil afspejle en generationskløft, hvor man ikke "forstår hinanden".

Også rart at høre, at man KAN interessere sig for både manga og ikke-manga!

_________________
http://forlagskontoret.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. aug 2008, 22:57 
Brugeravatar

Tilmeldt: 6. feb 2007, 12:03
Indlæg: 11
Geografisk sted: Århus
Steffen>> Godt nok er der pt. kun to aktive forlag. Men der var også adskillige tegneseriebutikker, der til daglig sælger rigtig meget manga, som havde valgt ikke at tage noget med. Jeg beklager, hvis jeg kun gav udtryk af, at forlagene var det eneste der skuffede mig. ;) Der er langt over 20 forskellige danske mangatitler, hvis jeg ikke tager meget fejl. Men kun en brøkdel kunne findes til Komiks.dk...
Der *er* faktisk begyndt at komme ret stor variation i det danske mangamarked. For eksempel finder du allerede nu betydeligt flere pigeserier der, end du finder blandt de dansk udgivne europæiske albums. Jeg glæder mig til at se, hvad denne nye generation af kvindelige tegneserielæsere vil bringe med sig, hvis udgiverne følger med, og også giver de samme piger nye og mere voksne ting om ti år. Det var en skam at Mangismo gik ned, for det var dem der kom med mange af de lidt mere skæve titler.
Mere "voksen" manga er tidligere udgivet forklædt som "albums" (Ghost in the Shell og Akira).

Frank>> Beklageligvis er jeg ikke dedikeret mangafan nok til at mene, at jeg er den rigtige til det job. Jeg er mere allround end specialist (europæiske albums, amerikanske comics og graphic novels, manga og webcomics bastard).
Jeg ville være betydeligt mere tryg ved at snakke om webcomics end manga, bare for at komme med et eksempel. ;)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 20. aug 2008, 10:06 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 16. nov 2003, 12:02
Indlæg: 6889
Geografisk sted: Birkerød
Gwennafran skrev:
Jeg ville være betydeligt mere tryg ved at snakke om webcomics end manga, bare for at komme med et eksempel. ;)

Meget gerne.

_________________
FRANK BRUUN MADSEN

FRANK MADSEN STUDIO - http://www.frankmadsen.dk
FORLAGET EUDOR - http://www.eudor.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 20. aug 2008, 12:24 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 18. nov 2003, 09:53
Indlæg: 6991
Geografisk sted: Plejehjemmet
Metabunkeren kommer med et indspark (eller et lille bifaldene nik, måske snarere):

http://www.metabunker.dk/?p=1454


Top
 Profil  
 
Indlæg: 20. aug 2008, 23:22 
Brugeravatar

Tilmeldt: 20. aug 2008, 22:39
Indlæg: 1
Et udmærket og nødvendigt opråb. Dog vil jeg bemærke at vi i Komiks.dk ikke har indflydelse på hvad butikkerne tager med af tegneserier. Hvis vi havde det ville der være flere manga, og der ville også være flere af mange andre tegneserier. Vi har heller ikke direkte indflydelse på hvem der vælger at leje stand på festivallen. Vi har reklameret for standene på forsiden af http://www.komiks.dk indtil der ikke var flere tilbage, hvilket, hvis jeg ikke husker galt, var et par måneder før festivallen. Jeg må nok indrømme at mit kendskab til den danske manga undergrund er nærmest ikke-eksisterende, og jeg tror heller ikke der er andre i bestyrelsen, som er så bekendt med den. Så selv om vi havde haft ressourcer til at kontakte potentielle stand-lejere, hvad vi i øvrigt kun havde i meget lille udstrækning, så ville vi nok ikke have kunnet kontakte lige netop disse.

Ang. cosplay så har vi i bestyrelsen diskuteret om vi skulle arrangere noget sådant til dette års festival, men vi valgte at lade være og i stedet arrangere en udklædningskonkurrence for børn. Grunden til dette var dels at vi mener DK i forvejen har en udmærket cosplay-con, J-popcon, og vi i bestyrelsen gerne vil have at festivallen henvender sig til et mere bredt publikum. Folk er selvfølgelig velkomne til at klæde sig ud, og vi var også meget glade for at se så mange komme udklædte, men vi skal ikke glemme at Komiks.dk først og fremmest er en festival for tegneserier i bred forstand og vi vil gerne have at fokus bliver på tegneserierne.

Vi havde med Komiks.dk 2008 forsøgt at appellere mere til manga-segmentet end vi har gjort tidligere år. Vi havde inviteret tre japanske manga kunstere, som deltog i workshops, interviews på scenen og selvfølgelig signeringer. Manga er blevet en vigtig del af det danske tegneseriemarked, og vi syntes derfor at det var vigtigt at manga også var godt repræsenteret på Komiks.dk 2008.

Vi vil på ingen måde have at de danske manga-fans føler sig uvelkomne på Komiks.dk. Tværtimod var vi meget glade for at se så mange manga-fans, både blandt de betalende gæster og de frivillige. Og vi var også glade for at se det store fremmøde til de manga-relaterede events.

Jeg synes det er nogle meget relevante observationer, men jeg håber med denne post at have belyst at vi i Komiks.dk 2008 faktisk gjorde rimelig meget for manga-folket. Hvis der er stand-lejere der har været lidt sløve på det område er det ærgerligt, men jeg synes at kritikken skal rettes til dem. Jeg er sikker på at de også gerne vil høre hvad de kan gøre for at forbedre deres deltagelse ved Komiks.dk. Butikkerne og forlagene er der jo netop for at sælge en masse tegneserier, og hvis deres kunder vil fortælle dem hvordan de kan gøre det, er jeg sikker på at de vil høre godt efter.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21. aug 2008, 11:56 
Brugeravatar

Tilmeldt: 6. feb 2007, 12:03
Indlæg: 11
Geografisk sted: Århus
Martin N Jensen skrev:
Et udmærket og nødvendigt opråb. Dog vil jeg bemærke at vi i Komiks.dk ikke har indflydelse på hvad butikkerne tager med af tegneserier. Hvis vi havde det ville der være flere manga, og der ville også være flere af mange andre tegneserier. Vi har heller ikke direkte indflydelse på hvem der vælger at leje stand på festivallen. Vi har reklameret for standene på forsiden af http://www.komiks.dk indtil der ikke var flere tilbage, hvilket, hvis jeg ikke husker galt, var et par måneder før festivallen. Jeg må nok indrømme at mit kendskab til den danske manga undergrund er nærmest ikke-eksisterende, og jeg tror heller ikke der er andre i bestyrelsen, som er så bekendt med den. Så selv om vi havde haft ressourcer til at kontakte potentielle stand-lejere, hvad vi i øvrigt kun havde i meget lille udstrækning, så ville vi nok ikke have kunnet kontakte lige netop disse.


Jeg er godt klar over at det er lettere for mig at kritisere, end det er for jer at arrangere. ;) Mit indlæg er samtidig en direkte reaktion på efterlysningen af en bestemt subkultur, der tit ikke engang er særligt tydelig til J-popcon. Unge teenagere er tit ikke klar over hvilke muligheder de har.

Som sagt havde jeg selv en god oplevelse til Komiks (på trods af varmen). :)

Citat:
Ang. cosplay så har vi i bestyrelsen diskuteret om vi skulle arrangere noget sådant til dette års festival, men vi valgte at lade være og i stedet arrangere en udklædningskonkurrence for børn. Grunden til dette var dels at vi mener DK i forvejen har en udmærket cosplay-con, J-popcon, og vi i bestyrelsen gerne vil have at festivallen henvender sig til et mere bredt publikum. Folk er selvfølgelig velkomne til at klæde sig ud, og vi var også meget glade for at se så mange komme udklædte, men vi skal ikke glemme at Komiks.dk først og fremmest er en festival for tegneserier i bred forstand og vi vil gerne have at fokus bliver på tegneserierne.


Personligt synes jeg også at J-popcon med årene er begyndt at drukne i cosplay. Det er blevet så populært, at hele lørdag aften nu er dedikeret til cosplaykonkurrencen, der tager rigtig lang tid.
Dog vil jeg mene, at det er oplagt at give de voksne personer i kostume samme opmærksomhed som I gav børnene. ;) Og et par af de mest opmærksomhedsvækkende kostumer i år var bygget på figurer fra en vestlig tegnefilm. Interessen er der for kostumer med andet end anime/manga figurer. Det kan vist ikke længere undgåes at der møder folk op i udklædning, så hvorfor ikke få det bedste ud af det? :)

Citat:
Vi havde med Komiks.dk 2008 forsøgt at appellere mere til manga-segmentet end vi har gjort tidligere år. ...

Jeg synes det er nogle meget relevante observationer, men jeg håber med denne post at have belyst at vi i Komiks.dk 2008 faktisk gjorde rimelig meget for manga-folket. Hvis der er stand-lejere der har været lidt sløve på det område er det ærgerligt, men jeg synes at kritikken skal rettes til dem. Jeg er sikker på at de også gerne vil høre hvad de kan gøre for at forbedre deres deltagelse ved Komiks.dk. Butikkerne og forlagene er der jo netop for at sælge en masse tegneserier, og hvis deres kunder vil fortælle dem hvordan de kan gøre det, er jeg sikker på at de vil høre godt efter.


Kort fortalt vil jeg også mene at I var betydeligt mere åbne overfor manga. Min pointe var bare at resten af deltagerne ikke havde fulgt med Jeres tiltag. Der var ret tydelig uoverensstemmelse imellem de tre importerede mangastjerner, og den ekstreme mangel på manga i handelsboderne. Og det gør det ikke bedre at Komiks og Seriejournalen er så tæt knyttede, når Seriejournalen er kendt for ikke at være videre mangaminded. ;)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21. aug 2008, 11:57 
Brugeravatar

Tilmeldt: 6. feb 2007, 12:03
Indlæg: 11
Geografisk sted: Århus
Thomas S skrev:
Metabunkeren kommer med et indspark (eller et lille bifaldene nik, måske snarere):

http://www.metabunker.dk/?p=1454


Hehe, tak. ;)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21. aug 2008, 12:11 
Brugerniveau 1
Brugerniveau 1

Tilmeldt: 20. jul 2004, 17:07
Indlæg: 78
Geografisk sted: roskilde
Det hører osse med til debatten, at der ikke er nogen af de mindre danske forlag (aben maler, brun blomst, hest&søn, Fahrenheit) som har haft stande på J-pop con- så vidt jeg ved, altså.

Det faktum er med til at øge "generationskløften" på den danske tegneseriescene.
Vi må sgu komme hinanden mere ved. Personligt har jeg da besøgt J-pop to gange (pudser glorie) om ikke andet så for at være midt i den stemning af engagement og passion som festivallen altid frembringer. Se klumme "hvem ville ikke gerne være kat" http://www.seriejournalen.dk/tegneserie ... er&ID=2820

Spørgsmålet er selvfølgelig, om man kan sælge "Ghost world" eller lign til manga-publikummet, men det burde da være et forsøg værd. En måde at gøre det på kunne være, at de forskellige forlag slår sig sammen om en stand på j-pop. Årets festival ruller af stablen i starten af november.. vi kan lige nå det?

Og nu til noget lidt andet... jeg forstår godt tendensen til, at nogen tegneseriefolk har et meget køligt forhold til Manga. Af de mangaer, der er kommet på dansk har jeg ikke kunnet se et eneste produkt som indeholdt både fede tegninger og en vedkommende og velfortalt historie. OK, jeg er så for gammel til at tilhøre målgruppen, men en virkelig god tegneserie evner at krydse målgruppernes grænser og tale til flere "aldre" samtidig. Jeg venter hele tiden på den der Manga på dansk som får os ALLESAMMEN til at udbryde "hooooleeeeeee shit" eller lign....


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21. aug 2008, 12:33 
Brugeravatar

Tilmeldt: 6. feb 2007, 12:03
Indlæg: 11
Geografisk sted: Århus
sajmon skrev:
En måde at gøre det på kunne være, at de forskellige forlag slår sig sammen om en stand på j-pop. Årets festival ruller af stablen i starten af november.. vi kan lige nå det?

Nej, ingen mindre forlag har nogensinde mødt op til J-popcon. Jeg tror aldrig nogen har overvejet muligheden. Spørgsmålet er om de overhovedet ville få lov til at melde sig til nu. Der er ekstrem pladsmangel, og rigtig mange stande vil gerne til. Det skulle ikke undre mig om der blev sorteret efter "hvad condeltagerne vil have mest interesse for" (ja, lukkede kulturer går begge veje).

Mange mainstream forlag har normaltstande til J-popcon. De tager bare kun manga med, og har tit alligevel svært ved at have plads til det hele. ;)
Ideen er dog god nok. For eksempel kommer "The Sandman" med manga spin-offs. Jeg kunne forestille mig at man også kunne trække ting den modsatte vej. ;) Personligt er jeg en stor fan af at tegneseriefans af en specifik genre får udviddet deres horisonter. Og som sagt er stemningen fantastisk (dog er det blevet trangt med pladsen).

sajmon skrev:
Og nu til noget lidt andet... jeg forstår godt tendensen til, at nogen tegneseriefolk har et meget køligt forhold til Manga. Af de mangaer, der er kommet på dansk har jeg ikke kunnet se et eneste produkt som indeholdt både fede tegninger og en vedkommende og velfortalt historie. OK, jeg er så for gammel til at tilhøre målgruppen, men en virkelig god tegneserie evner at krydse målgruppernes grænser og tale til flere "aldre" samtidig. Jeg venter hele tiden på den der Manga på dansk som får os ALLESAMMEN til at udbryde "hooooleeeeeee shit" eller lign....


Faktisk scorede den romantiske teenagepigeserie I.N.V.U. 6 ud af 6 tegneserier i Strip. Fra en mandlig anmelder, no less. Men OK, jeg kender folk der hader tegnestilen, og den er teknisk set ikke fra Japan. ;)
Og det med målgruppen kan jeg tale med på. Flere af de serier der er udkommet til børn *ved jeg* at jeg ville have elsket som 12-årig. Men nu kan jeg bare ikke længere læse dem uden at føle min hjerne slå fra (lyserøde magical girls, med indsat DNA fra truede dyreracer, der kæmper imod at jorden bliver misbrugt? Tokyo Mew Mew har det). Som sagt ser jeg frem til hvad det kan bringe med, når de nye kvindelige tegneserielæsere stadig gerne vil have manga om fem-ti år, men forventer, at det er henvendt til deres aldersgruppe. ;) Det kan være svært at forstå en ny trend, når størstedelen af fansene endnu ikke er fyldt 17, og europæiske tegneserier efterhånden lader til primært at henvende sig til voksne læsere (i hvert fald dem udgivet i Danmark).


Frank Madsen skrev:
Gwennafran skrev:
Jeg ville være betydeligt mere tryg ved at snakke om webcomics end manga, bare for at komme med et eksempel. ;)

Meget gerne.


Mens vi er ved det, så findes der efterhånden flere webcomcis der er gået direkte ind i den amerikanske mainstream.
Penny Arcade arrangerer nu Penny Arcade Expo der har overtaget rollen som E3. Folkene bag Penny Arcade har ti personer fuldtidsansat, hvoraf en kun er ansat til at arbejde med velgørenhed. Hvis det ikke er succes indenfor tegneserieverdenen ved jeg ikke hvad er. ;)
Den absolut mest populære "engelsk producerede manga" MegaTokyo er også startet som en webcomic.
Generelt er webcomics begyndt at stå som et seriøst nyt alternativ indenfor "independent comics" i U.S.A. (deres udgivelseskultur lader så også generelt en del tilbage at ønske for skaberne).

Var det ikke på tide at give genren som et hele en smule mere opmærksomhed end blot "hvilke danske webcomics kan der postes på vores forum". ;)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21. aug 2008, 12:48 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 16. nov 2003, 12:02
Indlæg: 6889
Geografisk sted: Birkerød
Gwennafran skrev:
Var det ikke på tide at give genren som et hele en smule mere opmærksomhed end blot "hvilke danske webcomics kan der postes på vores forum". ;)

Absolut, og hvis du vil skrive om webcomics for Seriejournalen, er du meget velkommen.

_________________
FRANK BRUUN MADSEN

FRANK MADSEN STUDIO - http://www.frankmadsen.dk
FORLAGET EUDOR - http://www.eudor.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21. aug 2008, 14:59 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 18. nov 2003, 09:53
Indlæg: 6991
Geografisk sted: Plejehjemmet
Gwennafran skrev:
Faktisk scorede den romantiske teenagepigeserie I.N.V.U. 6 ud af 6 tegneserier i Strip. Fra en mandlig anmelder, no less.


Den havde scoret noget lignende fra undertegnede mandlige daværende anmelder på Seriejoournalen - men jeg fik den så bare aldrig skrevet, da jeg troede, at fjerde bind ville være sidste og var lige på trapperne dengang for lang tid siden, så jeg forsøgte at vente med at skrive til hele serien forelå, med det resultat at den aldrig blev skrevet (der gik næsten tre år inden fireren udkom).

Men det er en god serie.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21. aug 2008, 19:44 
Brugerniveau 2
Brugerniveau 2

Tilmeldt: 15. jul 2005, 22:12
Indlæg: 468
sajmon skrev:
Det hører osse med til debatten, at der ikke er nogen af de mindre danske forlag (aben maler, brun blomst, hest&søn, Fahrenheit) som har haft stande på J-pop con- så vidt jeg ved, altså.

Næ, men der er heller ingen af os, der har udgivet japanske tegneserier. Der er da sikkert nogle mangalæsere, som man kan sælge Ghost World til, men jeg har heller ikke tænkt mig at stille op til en festival, der fejrer brasiliansk popkultur - selv om enkelte fra det publikum også kunne tænkes at købe Ghost World.

sajmon skrev:
Og nu til noget lidt andet... jeg forstår godt tendensen til, at nogen tegneseriefolk har et meget køligt forhold til Manga. Af de mangaer, der er kommet på dansk har jeg ikke kunnet se et eneste produkt som indeholdt både fede tegninger og en vedkommende og velfortalt historie.

Jeg forstår også godt tendensen, men ærlig talt er der et stort udvalg af genrer og typer, hvis man bare gider at læse på engelsk. Man går glip, hvis man ignorerer manga.

_________________
Aben maler, God og Ond


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 15 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team