SERIELAND - fordi vi elsker tegneserier
http://dansketegneserieskabere.dk/debat/

Snapshot af side.
http://dansketegneserieskabere.dk/debat/viewtopic.php?f=7&t=8439
Side 1 af 1

Forfatter:  Thopman [ 11. nov 2007, 23:30 ]
Titel:  Snapshot af side.

Jeg har et problem med at jeg ikke aner hvordan jeg tager et snapshot af min skærm, i dette tilfælde et eksempel i Photoshop.
Kan nogen hjælpe...og helst lidt hurtigt, tak.

Forfatter:  Mirko Woelck [ 11. nov 2007, 23:40 ]
Titel:  Re: Snapshot af side.

Thopman skrev:
Jeg har et problem med at jeg ikke aner hvordan jeg tager et snapshot af min skærm, i dette tilfælde et eksempel i Photoshop.
Kan nogen hjælpe...og helst lidt hurtigt, tak.


1. Tryk på "Print Scrn SysRq"-knappen een gang. Den ved siden af "Scroll Lock".

2. Lav en NY ramme (eller hvad det nu hedder i Photoshop), dvs. hold Ctrl+n nede og tryk 'retur'.

3. Derefter hold Ctrl+V nede (paste), så skulle du have dit billede 'captured' og parat til billedbehandling.

That's it!

/Mirko

Forfatter:  Ole Damgaard [ 11. nov 2007, 23:40 ]
Titel:  Re: Snapshot af side.

ctrl-alt-print screen. Så er screenshot-et på dit clipboard og du kan paste det ind der hvor du skal bruge det.

Forfatter:  Mirko Woelck [ 11. nov 2007, 23:44 ]
Titel:  Re: Snapshot af side.

Ole Damgaard skrev:
ctrl-alt-print screen. Så er screenshot-et på dit clipboard og du kan paste det ind der hvor du skal bruge det.


En tilføjelse efter at have set og afprøvet Oles forslag.

Ole: Skærm-dump er af det åbne og aktive vindue.

Mirko: Skærm-dump af hele skærmfladen.

/Mirko

Forfatter:  Frank Madsen [ 11. nov 2007, 23:46 ]
Titel:  Re: Snapshot af side.

Ole Damgaard skrev:
ctrl-alt-print screen. Så er screenshot-et på dit clipboard og du kan paste det ind der hvor du skal bruge det.

Det er nok bare at trykke PrtScn - så er hele skærmbilledet på klippebordet.
Holder du Alt nede samtidig, er det kun det aktive programvindue, der kopieres.

Forfatter:  Thopman [ 12. nov 2007, 00:15 ]
Titel: 

okay!...Jeg ved godt at jeg er total håbløs, men hvor bliver skærmbilledet gemt?
Jeg forventer at det popper frem eller man får mulighed for at gemme det i en mappe.

Det burde være elementær viden for mig, men jeg har aldrig prøvet det før. :oops:

Forfatter:  Ole Damgaard [ 12. nov 2007, 00:29 ]
Titel: 

Thopman skrev:
okay!...Jeg ved godt at jeg er total håbløs, men hvor bliver skærmbilledet gemt?
Jeg forventer at det popper frem eller man får mulighed for at gemme det i en mappe.

Det burde være elementær viden for mig, men jeg har aldrig prøvet det før. :oops:


Mirko har allerede forklaret det ovenfor, hvis du vil putte det i et nyt Photoshop-vindue.

Åbn et nyt vindue: ctrl-n eller vælg 'file' og 'new'.

Lur mig om PS ikke foreslår dig at åbne et vindue der svarer til størrelsen af det du har på clipboardet.

Paste nu dit screenshot ind i dit nye vindue: ctrl-v eller vælg 'edit' og 'paste'.

Forfatter:  Thopman [ 12. nov 2007, 00:35 ]
Titel: 

Ole Damgaard skrev:
Thopman skrev:
okay!...Jeg ved godt at jeg er total håbløs, men hvor bliver skærmbilledet gemt?
Jeg forventer at det popper frem eller man får mulighed for at gemme det i en mappe.

Det burde være elementær viden for mig, men jeg har aldrig prøvet det før. :oops:


Mirko har allerede forklaret det ovenfor, hvis du vil putte det i et nyt Photoshop-vindue.

Åbn et nyt vindue: ctrl-n eller vælg 'file' og 'new'.

Lur mig om PS ikke foreslår dig at åbne et vindue der svarer til størrelsen af det du har på clipboardet.

Paste nu dit screenshot ind i dit nye vindue: ctrl-v eller vælg 'edit' og 'paste'.


Okay, det var lige det jeg skulle have på det rene.
Tak for hjælpen!!!

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/