Dato og tid er 25. feb 2020, 01:12

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 18. nov 2014, 22:37 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4
Brugeravatar

Tilmeldt: 28. feb 2005, 14:02
Indlæg: 1254
For at teste om dette er en overvejelse værd, har jeg købt mig en Microsoft Surface Pro i5. En fordel ved denne frem for ordinære tablets er at den kører med Windows operativsystem. Så man kan tegne i programmer så som Manga Studio eller Photoshop, frem for de derses åndssvage "apps"-programmer.

http://s30.postimg.org/7honrpis1/out_DSC00794.jpg

I modsætning til tegneskærme fra for eksempel Wacom er denneher lille ting mobil - tastaturet kan endda tages af - den sidder på via en fiks magnetlås - og man har en tablet. Dette gør at digitalt tegneri ikke længere er fastlåst til en bestemt computer-arbejdsplads.

En negativ ting er at skærmen og den øvrige hardware er tømret sammen. Så hvis man engang i fremtiden gerne ville have en hurtigere maskine, er man nød til at sige farvel til skærmen også.

En pc i tablet-størrelse har selvfølgelig mindre regnekraft end hvad der er muligt med en tower-pc. Jeg har testet den med Photoshop. Det første jeg bemærkede var at pennens trykfølsomhed ikke virkede! Det var dog ikke værre end at jeg kunne downloade WinTab_Setup_x64_1.0.0.16.exe og så kørte det. Umiddelbart var der ingen problemer i at doodle løs i A4, men jeg vil med garanti begynde på nogle projekter hvor den siger "hertil og ikke længere"!

Jeg fandt en tilføjelse fra Microsoft der skulle gøre det muligt at justere trykfølsomheden - dette er IKKE muligt normalt. Desværre kunne den ikke genkende pennen. Utroligt at de ikke testede tilføjelesen en enkelt gang før de smed den online. Forhåbenlig kommer der en opdatering der fixer dette.

Jeg har lagt mærke til er at cursoren er synligt forsinket. Skuffende! Men jeg lagde faktisk ikke mærke til det når jeg tegnede, heller ikke når jeg benyttede hurtige strøg. Bortset fra forsinkelsen er er der ingen synlig distance mellem pennespidsen og cursor.

Skærmen er noget mindre end en A4 side. Jeg syntes umiddelbart det er en fin størrelse til tegning, men man får ikke øvelse i de brede penselstrøg. Opløsningen på 2160x1440 pixels er overdådig.

Closeup af skærm:
http://s30.postimg.org/la32nc9jl/out_DSC00795.jpg

Pennen der medfølger er berøringsfølsom, men registrerer ikke vinkel eller rotation. Dens spids er cirka så bred som en lidt rundslidt blyant. Den føles lækker mod skærmen. Penne har er en knap øverst der vist er låst til OneNote samt to knapper på siden. De sidder lidt højt oppe, men der er vist noget med at man ikke skal holde tegneredskabet helt ude på spidsen? Noget der uværgeligt trækker ned er at pennen kræver et AAA-batteri.

En fordel er at den berøringsfølsomme skærm frakobler fingerberøring når man bruger pennen, så man kan støtte hånden mod skærmen uden at fucke ting op.

Alt i alt er jeg ret imponeret over at man kan tegne med så god komfort på en maskine der ikke er målrettet tegnere.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. nov 2014, 12:13 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 19. nov 2003, 18:06
Indlæg: 1005
Geografisk sted: Hjørring
Spændende anmeldelse. Smid endelig nogle billeder op som du har lavet på den.
Hvordan er det med canvas-plads, når du har f.eks. Photoshop eller MangaStudio åben?

_________________
Serieland -> fordi vi elsker tegneserier!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. nov 2014, 16:00 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4
Brugeravatar

Tilmeldt: 28. feb 2005, 14:02
Indlæg: 1254
Takker! :-) Canvas-plads - mener du hvor meget GUI fylder? her er et nærbillede af Photoshop:
http://s17.postimg.org/8y430sd4v/out_DSC00794_b.jpg
Pænt lækker opløsning - men det går noget imod tablet-ideen, da alt simpelthen er for bette til at det er komfortablet at navigere rundt med fingrene!

Det er lækkert at kunne frakoble tastaturet, men lidt et problem at tabletten ikke har de sædvanlige knapper til space, shift, ctrl, og alt.

Jeg må med skam melde at den har problemer med at registrere korte, hurtige strøg. Jeg håber også ret meget at jeg kan komme til at justere trykfølsomheden .. som standard skal man virkelig volde skærmen for at få max pressure.

Nåmen, en Photoshop-doodle blev det da til:
http://s15.postimg.org/p690a6oqj/out_3rd_drawing.jpg


Top
 Profil  
 
Indlæg: 19. nov 2014, 17:20 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4
Brugeravatar

Tilmeldt: 28. feb 2005, 14:02
Indlæg: 1254
Hold da røv hvor er jeg godt underholdt med dether ny legetøj! :D


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team