Dato og tid er 6. jun 2020, 18:37

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 4. mar 2020, 15:51 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 7359
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Billede

Find halvtres slaver og tag dem med til klipperne.

Hvis du tager det absolut bedste fra de tidlige James Bond film, smider det i en blender og tilsætter alt det vilde fra nogle af de gamle klassikere, Willy på eventyr fx samt ikke så få sprøjt ramasjang og derudaf, så har du et ganske godt billede af E-vokes udgivelse, Kommandør Grek, som er forløberen for Storm, og som totalt slog benene væk under mig.

Jeg var, skal det siges, ganske forbeholden, for der er enkelte genrer, jeg har det anstrengt med, herunder science fiction og fantasy. Kommandør Grek var således bagud på point inden læsningen, men det ændrede sig hurtigt…

En forløber for tegneserien Storm, ja og som sådan får albummet tallet 0, og jeg får således min Stormmødom taget. Ikke ringe, skulle det vise sig. Slet ikke.

Det ER en prøvehistorie. Den er suveræn. Hæsblæsende. Meget spændende og medrivende.

Efter 11 siders forklaring, optakt, fotos, skitser med mere, springes der direkte ud i den hæsblæsende handling.

Spoiler alert.

Astronauterne Grek og Rick skal skydes afsted i en rumtidskapsel, men trods alle beregninger går noget galt, og kapslen ender på jorden langt ude i fremtiden. Her møder Grek jordens herskere, en slags vandfolk eller fisk, samt en smuk rødhåret kvinde. Hun er, sammen med Rick og en del andre helt almindelige folk, fangetaget og albummet er en stor flugt. Både for vores hovedperson, den rødhårede kvinde samt, til sidst, de tilfangetagne stakler. Modstanden er voldsom, for fiskefolkene er nådesløse og kyniske.

Selve kampscenerne er fascinerende, men det, der også medvirker til en intens læseoplevelse, er de omgivelser som vores aktører befinder sig i, samt naturligvis de reelle modstandere, der OGSÅ pludseligt blander sig. Kødædende planter med fangegrene, en kæmpeøgle som heldigvis ikke hører til de fiffigste, og det faktum, at enhver flugt må have en ende, og et afgørende sidste opgør må finde sted.

Spoiler end.

Jeg blev blæst omkuld. Farver, det hæsblæsende tempo, flugten, kampscenerne og det, at jeg atter blev henført til min indre dreng, grundet det overrumplende lidt naive narrativ. Jeg læste simpelthen et rumeventyr og blev hurtigt suget ind.

Der er naturligvis ikke meget dybde i nogle af karaktererne, selve prologen er vel på et par og 30 sider, og der er da en del handlingskameler, der skal sluges. Men som skrevet lidt længere oppe, så køber man hurtigt præmissen og ender inde i eventyret. Der stiller man ikke spørgsmål, men lever sig ind og med.

Og er topunderholdt hele vejen.

Farverne er ypperlige. Lige fra de grønne fiskemænd, liften styret af vandet over den eksploderende ildspyende rumkapsel, mørke skygger i nætterne. Visuelt flot, om end der visse steder glemmes alt om baggrunde og man får blot en forgrund og en bar baggrund.

Don Lawrence står for tegningerne, og de er smadderflotte. Der er både det barske heltelook, det hvad skal jeg kalde det ’Vampirella-sexede’ og forskræmte hos den rødhårede og endnu en dulle, og det eneste der måske springer lidt skævt i øjnene, er de forpinte udtryk hos enkelt af slaverne. Nå ja, så kan man også nævne lederen Kundar og hans fiskeflok, som sandt for dyden ikke ligner herskere.

Albummets udstyr er værd at nævne. Informationer er der mange af, lidt træg læsning for en jomfru som mig, men efterhånden som jeg får læst de efterfølgende album også, så vil jeg nok vende tilbage til disse indledende sider også. Ellers er der tale om hardback, blankt papir, indledende redaktionelt stof og tilblivelsen af albummet, fint indbydende cover og alt i alt en rigtig god start.

Dette er mit første E-voke album, og forsætter de sådan, så er der godt på vej til alle os, som elsker vores indre dreng og kan lide godt fortalte og flot tegnede fortællinger. Fire hjerter til Storms forløber, Kommandør Grek.

Titel: Storm – Kommandør Grek
Tegninger: Don Lawrence
Manus: Vince Wernham
Format: Hardcover, 48 sider i farver, 14 siders ekstramateriale
Forlag: E-voke
Pris: 179,-
Isbn: 978-87-93952-03-4


_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 4. mar 2020, 19:34 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. mar 2005, 20:08
Indlæg: 7482
Geografisk sted: Langtbortistan, Vest for Ærø
Godt du indsætter spoiler alarm.

Angående anmeldelser så har jeg altid synes godt om de anmeldere, som formår at fortælle om historien, men ikke afsløre noget som helst i handlingen og alligevel synes man, at man har fået et godt indblik i tegneserien.

Jeg har mange gange kigget på den super dyre engelske "Storm" fordi den har trukket lidt uden at jeg dog er sikker. For de lidt mere malede tegninger er jeg usikker på om appellerer til mig. Jeg har tidligere foreslået den et par gange til forlag, som ikke har taget den op. E-voke kaster sig bare ud i den og andre spændende udgivelser, som andre ikke vil røre og indtil nu ser det ud til at være gået ganske godt.

_________________
Kæmp for Paul Murrys Samlede Værker
http://dansketegneserieskabere.dk/debat/viewtopic.php?f=4&t=16720


Top
 Profil  
 
Indlæg: 4. mar 2020, 22:11 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 11. sep 2016, 17:31
Indlæg: 1494
Hej Berti

Velkommen tilbage. Håber helbredet er bedre.

Meget enig i Antaeus vedr. spoiler alert. Glimrende tiltag. Og jeg er også virkelig positiv over at din generelle tilgang til genren er medtaget. Det gør det meget lettere at "spejle" sig selv i karakteren.

Du har helt sikkert skærpet min interesse vedr. Storm, jeg er heller ikke stor fan af science fiction, men er til trods herfor ved at savne "nyt" inden for genren, da den har været under-repræsenteret de senere år.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 5. mar 2020, 15:57 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 7359
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Tak Gimli. I'm still standing. Men er groggy og føler mig hensat til Simon og Garfunkels smukke The Boxer.

Kommandør Grek er ramasjang, lidt ligesom 4-forestillingen for 100 år og en sommer siden. Jeg blev taget med bukserne nede og læste i ét væk. I dag kommer min dreng Osvald, og han er 6½. Jeg vil teste Grek på ham. Se hvad han siger til den. Læse højt, buldrende og med lydord og holde mig forholdsvis stramt til både plot og tekst. Spændende at erfare, hvad han siger til den.

Er han for ung? Er bogen til knægte helt nede på hans alder?

Vi får se.

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 9. mar 2020, 14:05 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Indlæg: 7359
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Nå, jeg læste Kommandør Grek for Osvald i torsdags og undervejs, cirka 2/3-dele inde i albummet, våndede han sig og sagde, at den var for uhyggelig.

Det talte vi lidt om, og fortsatte læsningen.

Så, om lørdagen og om søndagen med, kom han selv med bogen og ville have, at jeg skulle læse igen. I snakkene udover, fx søndag hvor vi skulle handle, så sagde han, at han syntes, at bogen var rigtig god og spændende.

Vi talte også om hvad science fiction er for en størrelse. Så samlet, på trods af uhyggestarten, så er Storm nu et godt bekendtskab for knægten, og jeg har lovet, at vi fortsætter med at læse Storm.

_________________
www.bertistravonsky.dk


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team