Dato og tid er 4. dec 2020, 13:39

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 12. sep 2015, 09:00 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5

Tilmeldt: 24. aug 2007, 17:33
Indlæg: 2471
Justice League bog 2 : Skurkens rejse
Vedhæftet fil:
jl-1.jpg
jl-1.jpg [ 110.6 KiB | Vist 1437 gange ]

Forfatteren er Geoff Johns. Gene Ha og Carlos D’Anda har tegnet de to første historier, herefter er det Jim Lee, som også tegnede Justice League bog 1, der har tegnet resten.

Inden vi går i gang med at kigge nærmere på indholdet af denne bog, synes jeg lige vi skal lade øjnene hvile på billedet af bogens forside et øjeblik. Den er flot, virkelig flot! Det er den slags forsider der til tider er skyld i at folk laver spontane køb. Og lad os så sige at man kom til at lave et sådan spontant køb af denne bog, bliver man så snydt af den flotte forside, eller er indholdet også i orden ? Vi kigger nærmere på det:

Vi starter i Baltimore i Maryland hvor oberst Steve Trevor og hans tropper fra A.R.G.U.S. er i hård kamp mod en flok uhyrer. Trevor er chef for specialstyrken A.R.G.U.S. og kontaktperson til Justice League. A.R.G.U.S. blev oprettet for at støtte Justice League, og varetage ekstreme situationer, for så at kunne kontakte Justice League hvis det skulle blive nødvendigt. Både pressen og de civile der er til stede under A.R.G.U.S. kamp mod uhyrerne foreslår at Trevor skal få fat i Justice League, men pludselig dukker de op af sig selv. Det viser sig at en af hærens specialister i biologisk krigsførelse har været udsat for et uheld med en virus, i forbindelse med et røveri der blev begået af en anden person.
Vedhæftet fil:
jl-2.jpg
jl-2.jpg [ 292.47 KiB | Vist 1437 gange ]

Travis bliver indkaldt til møde med kongressen, som smider mange milliarder dollars i A.R.G.U.S. og derfor synes de har for lidt indsigt i hvad Justice League foretager sig, især er de interesseret i hvad Justice League’s satellit indeholder, og hvad de laver deroppe. Kongressen ønsker dog ikke at blive upopulær ved at vise mistillid til Justice League, og løsningen på dette bliver at prøve at få en udvalgt person ind som medlem i Justice League.
Vedhæftet fil:
jl-3.JPG
jl-3.JPG [ 187.26 KiB | Vist 1437 gange ]

Den udvalgte person er Green Arrow, men da Justice League aldrig har udvidet deres medlemstal, og heller ikke er specielt interesseret i at få nye medlemmer, er det trods ihærdige forsøg på at blande sig i forskellige kampe, og hjælpe, og gøre opmærksom på hvor uundværlig han er, ikke nogen nem sag for Green Arrow at blive accepteret af de andre, eller at få dem til at forstå at det ville være en god idé med ham som medlem.
Vedhæftet fil:
jl-4.JPG
jl-4.JPG [ 168.17 KiB | Vist 1437 gange ]

Vedhæftet fil:
jl-5.JPG
jl-5.JPG [ 63.73 KiB | Vist 1437 gange ]

Indtil videre er vi kun kommet ind på hvad der sker i de to første historier, men i disse foregår der sideløbende nogle skift, hvor man får nogle oplysninger om bogens hovedskurk, som dukker op i den tredje historie, så de to første historier fungerer som en slags opbygning til denne historie, og i disse har vi jo så også fået informationer om hvordan regeringen samarbejder med Justice League.
Vedhæftet fil:
jl-6.JPG
jl-6.JPG [ 119.91 KiB | Vist 1437 gange ]

Trevor bliver kidnappet af denne skurk, som viser sig at have nogle ret enorme og ganske ubehagelige kræfter. Første gang Justice League møder ham er ved at han kommer på ”besøg” i deres satellit. Det er en helt ny skurk, som bliver til på grund af begivenhederne i bog 1, og man ser ham faktisk også i bog 1. På grund af de ting der skete i bog 1 er der overgået ham en grum skæbne, og han giver medlemmerne af Justice League skylden for dette.
Vedhæftet fil:
jl-7.jpg
jl-7.jpg [ 176.72 KiB | Vist 1437 gange ]

Det er en ret original historie, og vi stifter bekendtskab med Pamir-bjergene, Mount Sumeru – sjælenes dal, og vi hører om Asuraerne. Historien er voldsomt godt skruet sammen, og selv om du ser ham der bliver til skurken i bog 1, og du også får nogle clues i starten af bog 2 gætter du ikke hvem det er.
Vedhæftet fil:
jl-8.jpg
jl-8.jpg [ 213.65 KiB | Vist 1437 gange ]

Det jeg her har fortalt om er kernen af historierne, men ved siden af dette er der hele tiden gang i en helt masse dramaer, intriger, skænderier, kærlighed, kriser osv. Der er rigtigt meget flettet sammen …og det kører bare! Kanonhistorie! Og så det bedste – selv om det er en virkelig god og seriøs historie, med alt hvad der stort set er muligt at presse ned i den, så er der også gjort plads til humor. Ikke noget der ødelægger noget , eller får historien til at virke fjollet. Tværtimod er det noget der, når der for en sjælden gangs skyld er fred og ro, lige er lavet på et enkelt billede. Det er uventet …og hylende morsomt!
Vedhæftet fil:
jl-9.jpg
jl-9.jpg [ 183.55 KiB | Vist 1437 gange ]

Vedhæftet fil:
jl-10.JPG
jl-10.JPG [ 160.27 KiB | Vist 1437 gange ]

Det er jo så Geoff Johns vi skal tage hatten af for, for at have lavet dette. Historien holder hele vejen igennem, men det skal lige nævnes at de to første historier der er tegnet af Gene Ha og Carlos D’Anda altså ikke er i nærheden af at ligne det som Jim Lee disker op med. Lige som i bog 1 er han også i denne bog en mester til at tegne action, hvor der sker mange ting på én gang, samt vildt flotte billeder der fylder 1-2 sider.

Når vi har haft superhelteudgivelser i Danmark, har vi næsten altid haft en serie med en gruppe. Den sidste faste udgivelse med en gruppe var X-Men, som kørte i rigtigt mange år, men nu er lukket. Hvis du læste X-Men synes jeg du skal prøve at give Justice League en chance – godt nok er der ingen mutanter med, men det her er altså langt bedre!

Og køber du Batman eller Superman bøgerne – Ja, så check også lige Justice League ud, fordi de er jo begge to med her, sammen med masser af andre kendte figurer fra DC universet.

Du får en hardcover udgivelse på 176 sider, der indeholder Justice League The New 52 # 7-12 samt en større mængde alternative forsider bagerst i bogen, og to sider med info om Geoff Johns og Jim Lee.


5/6 - Fem ud af seks mulige


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team