Dato og tid er 4. dec 2020, 13:27

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 26. jul 2015, 03:03 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5

Tilmeldt: 24. aug 2007, 17:33
Indlæg: 2471
Superman Earth One bog 2
Vedhæftet fil:
seoc-1.jpg
seoc-1.jpg [ 62.19 KiB | Vist 1565 gange ]

Ligesom Superman Earth One bog 1 er denne bog også skrevet af Joseph Michael Straczynski og tegnet af Shane Davis.
Vedhæftet fil:
seoc-2.jpg
seoc-2.jpg [ 133.58 KiB | Vist 1565 gange ]

Som bekendt sluttede bog 1 med at Clark Kent blev ansat på Daily Planet, og det er lige netop der vi starter. Perry White er ved at belære Clark om hvordan tingene på avisen skal foregå, samt hvad han forventer af ham. Lois Lane finder det meget mystisk at Superman kun gav et enkelt interview, og at han valgte at give det til Clark, der på det tidspunkt slet ikke var ansat som journalist. Lois har tjekket lidt op på Clark og fundet frem til at han aldrig nogensinde har fået en bøde for noget som helst, hun har også fundet ud af at han fik C i samtlige prøver i alle fag, og at han hverken gik til sport eller var med i klubber, debatgrupper, skoleråd, bands, teatergrupper eller noget som helst andet. Clark passede sin skole uden at gøre sig bemærket på nogen måde, og han holdt sig for sig selv. Lois undrer sig dybt over disse ting, og bliver ved med at prøve at finde flere oplysninger om Clark.
Vedhæftet fil:
seoc-3.jpg
seoc-3.jpg [ 107.46 KiB | Vist 1565 gange ]

Clark er ude og kigge på lejligheder og beslutter sig for en ganske regulær en af slagsen, der på ingen måde er prangende. En anden der bor i udlejningsejendommen er en særdeles attraktiv ung pige, hun har fået at vide at Clark skriver og siger til ham at hun finder det sexet. Hun inviterer Clark med ind og se Rocky Horror Picture Show. Der er mange episoder imellem Clark og denne pige, og de er alle både særdeles godt skrevet og tegnet. Clark der ellers er hyper-intelligent kommer fuldstændigt på glatis hver gang, og aner overhovedet ikke hverken hvad han skal sige, eller hvordan han skal opføre sig over for denne ret udadvendte og ligefremme unge pige. Det er virkeligt godt skildret at Clark er fuldstændigt grøn hvad angår piger.
Vedhæftet fil:
seoc-4.jpg
seoc-4.jpg [ 413.46 KiB | Vist 1565 gange ]

En seriemorder kommer under et forsøg på at slette nogle, for ham, belastende oplysninger fra en database ud for et uheld, hvilket medfører at vi får oprindelseshistorien til Parasite. Vi får også oplysninger om hans helt unge år, og om at han er blevet bortvist fra fire skoler på grund af ekstrem grov vold, og at han også torturerede og dræbte dyr. Det er ikke ligefrem typen man ønsker får næsten ubegrænsede kræfter, og han kommer til at volde særdeles store problemer for Superman.
Vedhæftet fil:
seoc-5.jpg
seoc-5.jpg [ 452.83 KiB | Vist 1565 gange ]

Hæren bliver sat ind mod Parasite, og da Parasite på et tidspunkt har opsuget næsten alle Supermans kræfter, bliver han analyseret godt og grundigt. Regeringen er nemlig ikke helt tryg ved Superman, de forholder sig til tanken om at han måske kan finde på at vende sig imod dem, og vil derfor gerne have fundet ud af en måde hvorpå de kan neutraliserer hans kræfter. Ved at studere Parasite bliver der fundet ud af en del om Supermans kræfter, og for at komme videre i projektet kontakter hæren en person som vi i forvejen kender fra Superman universet.
Vedhæftet fil:
seoc-6.jpg
seoc-6.jpg [ 115.55 KiB | Vist 1565 gange ]

Der er også en episode hvor Superman blander sig i noget der sker i et andet land, her får vi selvfølgelig en reaktion, og også andre lande melder ud hvad de synes om en Superman der flyver rundt og udfører gode gerninger. Den almindelige borger i USA har naturligvis også en mening om dette, og hele emnet om hvordan regering og befolkning skal reagere på at der lige pludselig er en person i blandt dem med så store kræfter bliver taget op. Den første bog introducerede Superman, nu er han der, hvad vil han gøre, og hvordan skal man forholde sig til det...
Vedhæftet fil:
seoc-7.jpg
seoc-7.jpg [ 165.04 KiB | Vist 1565 gange ]

Superman Earth One bog 1 kom godt fra land. Sagt på en anden måde – Den var virkelig god! Problemet med dette er bare at det er svært at følge op på. Ikke desto mindre synes jeg makkerparret Straczynski og Davis totalt har overgået alt hvad man kunne forvente med det her. Man må konstatere at dette er en virkelig god genfortælling af Supermans første år. Det hele er så gennemført og gennemtænkt og flot tegnet, og man sidder og føler med den stakkels Clark Kent, som så gerne vil være normal, og har prøvet på at være det hele livet. Han har sågar med vilje ladet sig få C i alle karakterer, for at undgå at skille sig ud og blive drillet, selv om han med lethed kunne score topkarakterer i det hele. Han kunne vælge og vrage imellem de højest lønnede jobs, men valgte at blive journalist, og han vælger også at bo i en ganske almindelig lejlighed. Personlighederne på alle de andre personer er også utroligt godt skildret, som man kommer hen i fortællingen bliver man sat bedre og bedre ind i de forskellige personligheder, og til sidst føler man næsten at man kender dem alle fuldt ud.

Det der manglede i Supermans første år, ja faktisk helt frem til rebootet i 1986 (1987 i DK) var fokus på Clark Kents privatliv, og de problemer der er med at have de kræfter Superman har, når han er Clark Kent. Disse problemer bliver utroligt godt fortalt i denne serie, vi kommer igennem hele følelsesregistret, og så er det hele virkelig smukt tegnet.

Udgivelsen er i hardcover og indeholder Superman Earth One vol. 2 på 128 sider samt to sider med artikler fra Daily Planet og 2 sider med tegninger fra skitsebog.

Superman når det er bedst!


6/6 – Seks ud af seks mulige


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team