Dato og tid er 20. maj 2019, 20:50

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 2. okt 2018, 20:12 

Tilmeldt: 2. okt 2018, 19:51
Indlæg: 1
27/11 2013 spørger Thomas S om hvad det er for lassorøverier, Storm P. har tegnet noget om.
Jeg har lige læst Ingolf Vrejlevs erindringsbog "På Valsen" (Folk Fortæller nr 7) fra 1981.
Han er død for længe siden, men skrev på s 73-74 nedenstående. Og han har jo helt ret i at det ikke er ret godt belyst iøvrigt. Indlægget her i forummet var det eneste, google kunne hoste op med.
Men værsgo. Jeg håber, du kan bruge det endnu, Thomas S.

"Dengang havde Danmark en politikommisær (Andreas Hansen). Han var fuldblods nazist og blev efter krigen afsat. Han var leder af det hemmelige politi og benyttede sig altid af stikkere.

For at ikke folk skulle spekulere over Hitlers ugerninger, fandt Andreas Hansen sammen med en medarbejder på dagbladet Politiken løsningen.

De opdigtede, at København var hjemsøgt af "lassorøvere", noget man kendte fra Spanien. Politiken hamrede løs, derefter alle de andre sprøjter. Lassorøveriet nr. 4 blev begået på Strøget en søndag aften. En nattevægter fandt en mand liggende på en trappe i Frederiksberggade: en halv time efter var Rådhuspladsen for lille, radioen brølede fra morgen til aften om de farlige lassorøvere. Opfinderen Ellehammer, lavede flipper af aluminium. København rystede i sin grundvold. B.T. og Ekstrabladet piskede en fantastisk stemning op. Mens det stod på tændte Hitler ild under grydemei Det tredie Rige. Andreas Hansen gned sig i hænderne!

Lassorøveriet fik en brat ende. På apoteket "Kultorvet", fandt man en der var blevet overfaldet af en lassomand. Til sidst tilstod han at lassomanden var ham selv. Dette ville jeg ikke skrive om, dersom jeg ikke selv var involveret. Folk var nervøse og dusøren for opklaring var vokset enormt. På værelset i Blågårdsgade, hvor vi boede fire mand, var vi to, Niels og jeg, som fulgtes til kontrol i Guldbergsgade hver dag. Politioplysningen gik ud på, at der var to lassorøvere, en stor og en lille. En dag vi kom hjem fra kontrol, stod politiet der. Vi var sigtet for lassorøveri, men politiet slap os hurtigt. Vi formener, at det var en slagtermester i Blågårdsgade der ville tjene en skilling. Ikke ret mange københavnere kan lide at blive mindet om, at de lod sig narre.

Gamle mennesker rendte rundt på Strøget med deres spadserestok om halsen, medens de gloede vildt omkring. For B.T. og Ekstrabladet var det en guldgrube, det var noget der skæppede i kassen. Folk glemte både Stauning og Hitler. Det er svært at finde leksika med oplysning om lassorøveriet. Det hele var et stort fupnummer, men Andreas Hansen levede jo godt, han havde K. K. Steinckes og det tyske Gesandtskabs bevågenhed."


Top
 Profil  
 
Indlæg: 2. okt 2018, 23:44 
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Brugeravatar

Tilmeldt: 2. apr 2005, 00:28
Indlæg: 3937
Geografisk sted: København
Fabelagtig historie, Bjørn, tak for den :-)

Hvis du en dag skulle falde over oplysninger om, HVORFOR den gamle hippie Ole Grünbaum i 1967 gik rundt på Strøget i København sammen med to politibetjente, der studerer Tintin, må du meget gerne melde tilbage. Man kan vel sige, at den begivenhed kunne have en, omend særdeles spinkel, lighed med historien om lassorøverne.


Vedhæftede filer:
Grünbaum-Politi-og-Tintin-1967_800.jpg
Grünbaum-Politi-og-Tintin-1967_800.jpg [ 397.74 KiB | Vist 214 gange ]

_________________
http://forlagskontoret.dk
Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team