Dato og tid er 18. nov 2019, 20:22

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 16. nov 2019, 15:24 
Brugerniveau 1
Brugerniveau 1

Tilmeldt: 2. dec 2004, 17:19
Indlæg: 85
Kurt Dahlgaard, tdl. adm. direktør for Semic Forlagene og medstifter af Bogfabrikken og Cobolt, døde i går i en alder af 69 år efter længere tids sygdom. Kurts naturlige habitat var chefkontorer og direktionsgange, så han var ikke så kendt uden for branchen. Her spillede han imidlertid en væsentlig rolle som bestyrelsesmedlem og økonomisk rådgiver. Oprindeligt bankmand udlært i Amagerbanken skiftede han til forlagsverdenen via Palle Fogtdals magasiner og Bonnier. Det var de sidstnævnte, der satte ham til stå for sammenslutningen mellem Forlaget Carlsen og Interpresse. Senere var han som nævnt med til at starte Bogfabrikken og Cobolt og fungerede også som en effektiv forhandler og bestyrelsesmedlem for PIB Copenhagen og Rasmus Klump-rettighederne ligesom han var dybt involveret i forhandlingerne omkring den første Valhalla-film. Han havde flere egne virksomheder, inkl. det lille Bogfabrikken Fakta-forlag og rådgivningsfirmaet KD Consult, som mange af os har trukket på når tingene var ved at blive lidt for brogede. Jeg så ham sidst ved Valhalla-receptionen på Storm P museet i oktober, og kunne godt fornemme at det lakkede mod enden, men havde dog håbet at møde ham nogle gange endnu. Men desværre kom det så ikke til at ske. Vi er nogle stykker, der kommer til at savne ham.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 16. nov 2019, 15:42 
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Brugeravatar

Tilmeldt: 17. feb 2005, 22:38
Indlæg: 17203
Kondolerer. Det er alt for ung en alder, og meget trist. Jeg er stødt på navnet før, men har ikke forbundet ham med forlagsdirektion. Det er jo selvsagt ikke alle i branchen, der får lige meget opmærksomhed. Kurt's rolle og bidrag er en side, vi som læsere og fans har meget lidt kendskab til.

_________________
Jean Van Hamme : « William Vance est un formidable illustrateur. »


Top
 Profil  
 
Indlæg: 16. nov 2019, 16:47 
Brugerniveau 1
Brugerniveau 1

Tilmeldt: 2. dec 2004, 17:19
Indlæg: 85
Det er naturligt nok - det vigtigste for læserne er jo tegnerne og forfatterne og så til en vis grad redaktører og oversættere. Men bevæger man sig dybere ind i maskinrummet finder man mennesker foruden hvem tingene aldrig var sat i værk eller udkommet. Det ved redaktørerne naturligvis, men "længere ude" i fødekæden er den slags jo ikke rigtigt relevant medmindre man er meget interesseret.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 17. nov 2019, 23:02 
Brugerniveau 1
Brugerniveau 1

Tilmeldt: 2. dec 2004, 17:19
Indlæg: 85
Jeg kom til at skrive han var med til at stifte Bogfabrikken, Det var han ikke... jo, måske indirekte fordi de startede da Carlsen og IP blev slået sammen. Han sad imidlertid i bestyrelsen i mange år senerehen. Beklager.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 14 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team