Dato og tid er 31. okt 2020, 13:02

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 13. maj 2020, 10:33 
Brugerniveau 6
Brugerniveau 6
Brugeravatar

Tilmeldt: 16. nov 2003, 12:02
Indlæg: 6957
Geografisk sted: Birkerød
Det er næppe undgået nogens opmærksomhed, at Eudor 22. juni udgiver tegneserien om H.C. Ørsted, tegnet og fortalt af Sussi Bech og Ingo Milton.

I den forbindelse kom jeg til at tænke på, at det kunne være interessant at høre, hvad der efter folks mening gør en biografisk tegneserie vellykket? Prøv at komme med nogle betragtninger, og nævn også gerne et eksempel på både en vellykket biografisk tegneserie, du har læst, og en mislykket. Og forklar, hvorfor de efter din opfattelse er det.

_________________
FRANK BRUUN MADSEN

FRANK MADSEN STUDIO - http://www.frankmadsen.dk
FORLAGET EUDOR - http://www.eudor.dk


Top
 Profil  
 
Indlæg: 13. maj 2020, 10:52 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 29. dec 2008, 17:59
Indlæg: 1332
Personligt er jeg svært glad for Yoshihiro Tatsumi's A Drifting Life.

Hvad det så helt præcist er, der gør det... Det er straks lidt sværere at svare på... Umiddelbart vil jeg sige at det ikke handler så meget om hvem han er/var, eller hvad han bidrog med (han bidrog dog med en helt del, indenfor etableringen af den moderne manga), men nærmere at det er et personligt tilbageblik og derigennem indblik, i en anden tid, et andet sted.

Af samme årsager er jeg også ret glad for A Chinese Life (Li Kunwu), Showa a History of Japan (Shigeru Mizuki), March (John Lewis), Marzi (Marzena Sowa), Persepolis (Marjane Satrapi) og flere jeg ikke lige kan huske på stående fod.

Men også nyere fortællinger som Blankets (Craig Thompson), A Fun Home (Alison Bechdel)...

De er dog alle selvbiografier og jeg kunne godt forestille mig at det evt. havde en betydning for mig, uden dog at vide det. For jeg kan ikke på stående fod erindre at have læst en biografi, der ikke var en selvbiografi.

Men summa summarum: Slice of Life (et indblik i dagligdagen) -> I en svunden tid -> Gerne fra fjerne egne.

*Hvis jeg vil vide mere om eks. en persons bidrag og andre "kedelige" informationer, så læser jeg som regel Wikipedia mm. Men Wikipedia tilbyder ikke det andet.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 13. maj 2020, 11:05 
Brugerniveau 4
Brugerniveau 4

Tilmeldt: 11. sep 2016, 17:31
Indlæg: 1592
Hvis der skelnes mellem biografier, som søger at 1)redegøre for en persons "hele" liv, 2) holder sig til et centralt tema/situation i et liv og følgevirkningerne af denne situationeller 3) bruger en selvbiografi til at redegøre for en historisk udvikling (Et kinesisk liv), så er det afgjort de 2 sidste jeg værdsætter.

Den første "variant" bliver let usammenhængende som fortælling. Maus har alle 3 elementer med - men det er Holocaust som er det centrale tema og hvordan denne periode det har haft betydning for faderens og dermed familiens "samlede" liv. Jeg oplever f.eks. en kvalitets-forskel på Persepolis bind 1 og 2. Og det tror jeg har at gøre med, at bind 2 mere er en "kronologisk" gennemgang af episoder, som jeg ikke umiddelbart kunne få til at hænge sammen med en historisk udvikling - hvad der stod tydeligere (for mig) i bind 1.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 19 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team