SERIELAND - fordi vi elsker tegneserier
http://dansketegneserieskabere.dk/debat/

Tintin - Opdaterede tegninger
http://dansketegneserieskabere.dk/debat/viewtopic.php?f=36&t=21430
Side 1 af 1

Forfatter:  Antaeus [ 13. aug 2019, 23:35 ]
Titel:  Tintin - Opdaterede tegninger

I dag sad jeg og kiggede i "Den Sorte Ø" i retroudgaven samt en tidligere standardudgave.
De helt gamle udgaver synes jeg er for dårligt tegnede (fx Sovjet) og de har ikke meget interesse. Men jeg synes godt om retroudgaverne, med lækkert papirvalg og også gode tegninger. Når jeg sammenligner i "Den Sorte Ø" så synes jeg dog bedre om de opdaterede tegninger og med langt mere baggrund og også anden farvelægning i standardudgaven. Og det får mig til at tænke på hvor mange af standardalbummene er opdateret på tegningerne i forhold til retroudgaven?

Jeg har hurtigt taget et tjek på Comicwiki og de er muligt de angiver det, men det er ikke lige sådan at hitte rede i, synes jeg.

Forfatter:  GoogaMooga [ 13. aug 2019, 23:42 ]
Titel:  Re: Tintin - Opdaterede tegninger

Ni

Forfatter:  Erling Søby [ 13. aug 2019, 23:45 ]
Titel:  Re: Tintin - Opdaterede tegninger

Det er rimelig enkelt: Den sorte ø er helt opdateret (omtegnet). Landet med det sorte guld er delvist omtegnet (fra omkring side 5 til side 20). Der er mindre ændringer i Den mystiske stjerne, Tintin i Amerika, Krabben med de gyldne klosakse og Koks i lasten. I i den skandinaviske udgave af Tintin i Congo er der en enkelt omtegnet side. Mener det er det hele.

Forfatter:  Antaeus [ 13. aug 2019, 23:49 ]
Titel:  Re: Tintin - Opdaterede tegninger

Erling Søby skrev:
Det er rimelig enkelt: Den sorte ø er helt opdateret (omtegnet). Landet med det sorte guld er delvist omtegnet (fra omkring side 5 til side 20). Der er mindre ændringer i Den mystiske stjerne, Tintin i Amerika, Krabben med de gyldne klosakse og Koks i lasten. I i den skandinaviske udgave af Tintin i Congo er der en enkelt omtegnet side. Mener det er det hele.Aha, super så det er ikke ret meget der er omtegnet i standardudgaverne i forhold til retroudgaven. Tak.

Forfatter:  Erling Søby [ 13. aug 2019, 23:58 ]
Titel:  Re: Tintin - Opdaterede tegninger

De største ændringer ligger i Landet med det sorte guld og Den mystiske stjerne.

I retroudgaven af Landet med det sorte guld (dvs. den oprindelige farveudgave) er det ikke et fiktivt arabisk land Tintin sejler til, men Det britiske protektorat Palæstina, og bliver her indblandet i stridighederne mellem jøder, arabere og britiske tropper, inden han drager videre ud i ørkenen.

I førsteudgaven af Den mystiske stjerne sejler skurkene ikke under det fiktive land Sao Ricos flag, men under amerikansk flag. Her mærker man tydeligt, at albummet blev til under 2. Verdenskrig.

Forfatter:  Antaeus [ 14. aug 2019, 00:06 ]
Titel:  Re: Tintin - Opdaterede tegninger

Jeg fandt den her side via Comicwiki, som er ganske interessant.
http://dardel.info/tintin/variantesE.html

Forfatter:  Erling Søby [ 14. aug 2019, 09:02 ]
Titel:  Re: Tintin - Opdaterede tegninger

Der er også et ændret landkort i Faraos Cigarer, slår det mig lige.

Men som sagt: Bortset fra mindre ændringer, så er det i Den sorte ø, Landet med det sorte guld og Tintin i Congo vi finder store store forskelle. Ændringerne i Den mystiske stjerne er egentlig små, men er interessante, fordi de så at sige "afpolitiserer" albummet. I de øvrige albums er det småting, der ikke rigtig gør fra eller til.

Forfatter:  benadikt [ 15. aug 2019, 13:22 ]
Titel:  Re: Tintin - Opdaterede tegninger

Antaeus skrev:
... Jeg har hurtigt taget et tjek på Comicwiki og de er muligt de angiver det, men det er ikke lige sådan at hitte rede i, synes jeg.
Der er et kort afsnit om versioner og udgaver, men ellers er der flere oplysninger under de enkelte album.

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/